Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya’yı aslına döndürerek oyunu bozduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya’yı aslına döndürerek oyunu bozduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finalinde konuştu. Geçmişe yönelik hatırlatmalarda bulunan Erdoğan, "Bu millet ile Kuran-ı Kerim'in irtibatını kesmek için her yol denenmiştir. Kuran kurslarının kapatılmasından, camilerin kapılarına kilit vurulmasına kadar ne yapıldıysa, milletimizin kalbindeki iman silinemedi" dedi. Ayasofya'nın tekrar camiye çevrilmesi konusunda da konuşan Erdoğan, "Ayasofya Camii'ni aslına rücu ettirerek milletimiz üzerinde oynanan oyunu tümüyle bozduk. Bununla da kalmadık yıktırılan sultan Fatih yadigarı medreseyi de yeniden ihya ettik" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Politika

23.01.2024, 19:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finalinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu yarışma iftar öncesi bir ödül gibi. Yarışmaya katılan herkese ve değerlendiren hocalara yürekten teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız geçmişte bu millet ile Kuran-ı Kerim'in irtibatını kesmek için her yol denenmiştir. Kur'an kurslarının kapatılmasından, camilerin kapılarına kilit vurulmasına kadar ne yapıldıysa, milletimizin kalbindeki iman silinemedi.

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

AYASOFYA MESAJI

Ayasofya Camii'ni aslına rücu ettirerek milletimiz üzerinde oynanan oyunu tümüyle bozduk. Bununla da kalmadık yıktırılan sultan Fatih yadigarı medreseyi de yeniden ihya ettik.

Kur'an-ı okuyacaksınız ki gözünüz nasiplensin. Kur'an-ı hıps edeceksiniz. Elbette Kur'an-ı Kerim'e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyeceğiz. Asıl olan Kur'an'ı okumak, anlamak ve yaşamaktır."Ayasofya Camii'ni aslına rücu ettirerek milletimiz üzerinde oynanan oyunu tümüyle bozduk. Bununla da kalmadık yıktırılan sultan Fatih yadigarı medreseyi de yeniden ihya ettik.

Kur'an-ı okuyacaksınız ki gözünüz nasiplensin. Kur'an-ı hıps edeceksiniz. Elbette Kur'an-ı Kerim'e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyeceğiz. Asıl olan Kur'an'ı okumak, anlamak ve yaşamaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading