Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl ve Yargıtay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl ve Yargıtay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuştu

Son dakika, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan Adli Yıl ve Yargıtay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konutu.

Politika

23.01.2024, 17:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan Adli Yıl ve Yargıtay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlı olduklarını ve bitmek üzere olan proje çalışmalarının yıl bitmeden temeli atılacağını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

  • Bugün yargıtayımızın bu muhteşem binasında yeni adli yılı karşılmamazı önemli görüyorum. Fiziksel ve yapısal değişimlerin yeni bir örneğine sizlerle beraber şahit oluyoruz. Temeli 2018 Mart'ta atılan bu bina, 422 bin metre kareyi aşkın kapalı alana sahip. Yargıtay binamız 10 bloktan oluşuyor.

  • Ülke dünyaya bir mesaj veriyor. Türkiye inşallah bu eserleri ile dünyaya ayrı bir mesaj verecek. Şimdi Ankara'da 6 ayrı binaya bölünmüş Yargıtay'ı tek binaya toplayarak vakit ve kalite kaybının önüne geçtik.

  • Binamızın hemen önünde inşa edilen ve bölgenin trafiğine katkı sağlayacağına inandığım Yargıtay Kavşağı'nın da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ankara'ya bir de Adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları çalışmalarını bitirmek üzere. Yıl bitmeden temelleri atılmış olacak. 

  • Elbette sadece büyük binalarla, güçlü teknolojik alt yapılarla adalet sağlanamaz. Bunlar sadece adaletin daha hızlı ve sağlıklı tesisine katkı verir. Yargının bağımsız ve tarafsız duruşu ile olur. Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa, onun hangi sistem ile yönetildiğinin bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm hüküm sürer.
  • Adalet aynı zamanda toplumun huzur ve barışının teminatıdır. Adalet sistemini geliştirmek için atılan her adım bizim için kıymetlidir. Bizim kadim kültürümüzde, yargı mensubunun hikmet sahibi olması beklenir. Adalet dağıtanların sorumluluğu büyük, vebali ağırdır.

  • Asıl görevlerini bir kenara bırakıp vesayet güçlerine, cuntacılara selam duranların elinde yargının nasıl bir zulüm makinesine dönüşebileceğini gördük. Hukuka zulme alet edildiği zulmün son halkasını FETÖ sergilemiştir. Kumpas davaları ile, 17-25 Aralık yargı darbesi ile adaleti kendi kirli amaçlarının amacı haline getirmeye çalışanlar karşısında milletimizi buldu.

  • (Muhalefetin Anayasa Çalışmaları) Bu taslakları müzakere etme ve ortak bir metin imkanı ortaya çıkarsa, Türkiye için büyük bir kazanç olacaktır.

  • 15 Temmuz, demokrasi tarihimizde pek çok açıdan olduğu gibi yargı kültürü bakımından da bir dönüm noktası niteliğindedir. Kumpas davaları ile, 17-25 Aralık yargı darbesi ile adaleti kendi kirli amaçlarının amacı haline getirmeye çalışanlar karşısında milletimizi buldu. FETÖ'nün hakim savcı görünümlü mensupları, milletimizin adalet duygusunu en kirli şekilde suistimal etmeye kalktı. 

  • Geçmişte yaşananlardan çıkarılması gereken en önemli ders yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının, hukuka bağlı kalmanın hayati öneme sahip olduğu gerçeğidir.

  • Önce darbeciler, sonra vesayetçiler, nihayet FETÖ'nün milletimizin adalet duygusuna vurduğu darbelerin izlerini silene dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

  • Haktan hukuktan asla vazgeçmeyeceğiz. Doğru ve düzgün amaçlarımıza, doğru ve düzgün araçlarla ulaşmaya devam edeceğiz. Adaleti sadece adliye binalarında tahsisli bir kavram olarak görmeyeceğiz. Adil davranma yükümlülüğü her fert, her kurum için geçerli bir yükümlülüktür. Bir kararın bağlayıcılığı başkadır, eleştirilmesi başkadır. Yargı kararları da eleştirilebilir. Üzerinde farklı görüşler ifade edilebilir. Hatta yargı kararlarına getirilecek yapıcı eleştiriler yargıya engel değil, destek olur.

  • Kamuoyu hassasiyetinden devletin diğer ilgili kurumları da payına düşeni almalı, kendi sorumluluk alanındaki adımları süratle atmalıdır. Yeni anayasa çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam edeceğiz. Yeni adli yılda hem adalet teşkilatımızı hem milletimizi rahatlatacak yargı reformu çalışmalarımızı hızlandıracağız. Reform stratejimizin temelinde özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye idealimiz bulunmaktadır. Hak, hukuk ve insan hakları gibi kavramları bugüne kadar hiçbir gündelik ajandaya ya da ucuz politikaya teslim etmedik, etmeyeceğiz. Yeni anayasa çalışmalarıı yakından takip ediyoruz. Gönlümüz arzu eder ki tüm siyasi partiler olarak anayasa hazırlığını birlikte gerçekleştirelim.
     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading