Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı avukatından Kılıçdaroğlu'na dava yanıtı!

Cumhurbaşkanı avukatından Kılıçdaroğlu'na dava yanıtı!

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tazminat davalarından feragat etmesine dair haberlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı açıklamalarda bulundu.

Politika

23.01.2024, 18:20

Basında yer alan ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tazminat davalarından feragat ettiğine dair haberler çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun, twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Kılıçdaroğlu'nu affediyorum'' söylemiyle açtığı davaları geri çekiyorum mesajı vermeye çalıştığını, hayatının yalan ve algı olduğunu,esasında Türk hukukunu tarumar ettiği için dünyaya daha fazla rezil olmamak adına davaları geri çektiğini iddia etmesi üzerine Cumhurbaşanı Erdoğan'ın avukatı basın açıklamasında bulundu.

İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama! İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına... Haberi Görüntüle

'2017 YILINDAN SONRA AÇILAN DAVALARDAN VAZGEÇME İRADESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Avukat Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada; Derdest davalarla ilgili yeni bir feragat varmış gibi yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun kasti olarak yaptığı bu açıklamaların gerçek dışı varsayımlara dayandığını paylaştı. Ayrıca  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017'den sonra açtığı ve halen derdest olan  davalardan  vazgeçme iradesinin söz konusu olmadığının altını çizdi.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

'AÇIK BİR ÇARPITMADIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra 26 Temmuz 2016'da yaptığı açıklamada ''Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak affediyorum ve geri çekiyorum'' diyerek maruz kaldığı hakaret ve tehditleri gözeterek ortaya koyduğu irade üzerine  Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı davalardan feragat ettiğini belirten Avukat Aydın, 6 yıl sonra Kılıçdaroğlu'nun, ''dünyaya daha fazla rezil olmamak adına'' davanın geri çekildiğini ifade etmesinin açık bir çarpıtma olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

 'KILIÇDAROĞLU'NUN HAKLI BULUNMUŞ GİBİ LANSE EDİLMESİ ÇARPITMADIR'

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı 51 dava bulunduğunu kaydeden Aydın, 37'sinin Erdoğan'ın feragati nedeniyle sonuçlanmış olduğu, 8 tanesinin davanın esasına girilerek Erdoğan'ın haklı bulunduğu, 6'sının ise esasa girilerek reddedildiğini söyledi. Aydın, "Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhine açılmış var kesinleşmiş 8 dava bulunmaktadır. Bu davaların 3 tanesi Kılıçdaroğlu'nun feragati nedeniyle sonuçlanmış, 5 tanesinin de davanın esasına girilerek sayın Cumhurbaşkanımız haklı bulunmuş, bu gerekçeyle davanın reddine karar verilmiş ve kararlar kesinleşmiştir.

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

'18 DAVANIN BİR KISMI CUMHURBAŞKANIMIZIN FERAGATİ NEDENİYLE KAPANMIŞTIR'

Görüldüğü gibi Kılıçdaroğlu'nun davacı olduğu ve davanın esasına girilerek haklı bulunduğu ve kesinleşen tek bir davası bile bulunamamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında geçen ve lehine sonuçlandığını iddia ettiği 18 davanın bir kısmının sayın Cumhurbaşkanımızın feragati nedeniyle sonuçlanan dosyalardan olduğu anlaşılmaktadır. Bir başka deyişle satın Kılıçdaroğlu'nun lehime dediği sonuçların bir kısmı münhasıran 'Cumhurbaşkanımızın feragat iradesine' dayanmaktadır. Dolayısıyla bu kararların, davanın esasına girilerek Kemal Kılıçdaroğlı haklı bulunmuş gibi kamuoyuna lanse edilmesi, mahkeme kararlarının çarpıtılmasından başka bir anlam taşımamaktadır" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading