Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP ve HDP'den Kandil'e mesaj: "Sonuna kadar beraberiz"

CHP ve HDP'den Kandil'e mesaj: "Sonuna kadar beraberiz"

HDP'nin kapatılma davasına 'hayır' demek için ortak miting düzenleyen CHP ve HDP, ittifaklarını aleni bir şekilde belli etti. CHP'li Soyer ise HDP'ye yönelik olarak 'sonuna kadar beraberiz' dedi.

Politika

23.01.2024, 17:38

HDP, hakkındaki kapatma davası süreci devam ederken, İzmir'de miting düzenledi. 

HDP'nin İzmir mitingine CHP İzmir İl Başkanlığı da tam kadro katılarak, destek mesajları verdi. Mitingde konuşan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sonuna kadar hep beraberiz" diyerek, CHP'nin HDP ile olan birliktelik bağına dikkat çekti.

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun 10 maddede tutmadığı sözleri tek tek... Haberi Görüntüle

ÖCALAN İÇİN "TECRİDİ KALDIRIN" ÇAĞRISI

CHP, HDP, EMEP, KESK ve DİSK’in de aralarında bulunduğu katılımcıların İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı ‘Demokrasi İçin Bir Nefes’ Mitingi CHP'nin HDP'ye destek söylemlerine sahne oldu.

Mitingde konuşan bir diğer isim HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan oldu. Buldan, açılım ve Abdullah Öcalan için “tecridi kaldırın” çağrısı yaptı. 

Murat Kurum İstanbul'daki deprem riskine dikkat çekti: Beka meselemiz Haberi Görüntüle

CHP'DEN HDP'YE "SONUNA KADAR" BERABERLİK MESAJI

CHP'li Belediye Başkanı Soyer, ''Yola çıkarken İzmir’in emek ve demokrasi güçlerini büyüteceğiz demiştik. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Enerjimiz yerinde, gücümüz, kuvvetimiz yerinde. Sonuna kadar hep beraberiz'' dedi.

CHP ve HDP ittifakının resmini çizen miting için sosyal medyada "CHP'nin HDP ile ittifakı açıkça ortaya konuldu" yorumları yer alırken, bazı CHP'li isimlerse “HDP ile omuz omuza duruşu nasıl içinize sindirdiniz” şeklinde ifadelerle bu birlikteliğe tepki gösterdi.

Kaynak : En Son Haber

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading