Yandex Metrica

CHP'li Tanju Özcan partisine resti çekti: 100 bin imzayı toplayacak gücümün olduğunu biliyorum

CHP'li Tanju Özcan partisine resti çekti: 100 bin imzayı toplayacak gücümün olduğunu biliyorum

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediyede düzenlediği basın toplantısında partisini kızdıracak açıklamalarda bulundu. 'Bir seçenek olarak ortaya çıkabilirim, 100 bin imza toplamak suretiyle.' diyen Özcan, cumhurbaşkanı adayı olabileceğinin sinyalini verdi.

Politika

23.01.2024, 18:28

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediyede düzenlediği basın toplantısında partisini kızdıracak açıklamalarda bulundu. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine, “Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanların cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı olduğunu ifade etmişti. Biz zaten sayın cumhurbaşkanının nesine karşı çıkıyoruz. Bir partinin genel başkanı olmasına karşı çıkıyoruz. Ben geçenlerde bir tweet attım. Siyasi parti başkanları cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır, başka biri olmalıdır. Siyasi parti genel başkanları parlamenter sisteme dönünceye kadar yönetimde görev almalıdır" ifadesini kullandı. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

'100 BİN İMZAYI TOPLARIM'

Tanju Özcan, 2014 seçimlerindeki CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"2014 seçimlerinde olduğu gibi ne MHP’nin içine sinmişti çıkarttıkları aday ne de CHP seçmeninin içine sinmişti. Milletin kabul etmeyeceği, milletin gönlünde taht kuramayacak bir isimle yola çıkmaya kalkarlarsa işte ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çıkabilirim, 100 bin imza toplamak suretiyle. Ama ben şu an durup dururken 100 bin imza toplayayım demiyorum. 

tanju özcan

Sadece Millet İttifakı'na diyorum ki kişisel istekleri bir kenara bırakın. Aklın yolu neyse, rakamlar neyi söylüyorsa, en çok kiminle başarılı olunabilirse bu ülkede onu cumhurbaşkanı adayı olarak çıkartın. Eğer Millet İttifakı bunu yaparsa ki yapacaktır zaten kimsenin söyleyecek sözü olmayacak. Ama Millet İttifakı Allah korusun bir hata yaparsa, milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse, işte ben o zaman duyarlı, sorumlu, devlet tecrübesi olan, milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış biri olarak şu an 100 bin imzayı toplayacak gücümün olduğunu da biliyorum. Çıkmayı seçenek olarak önüme koyarım."


Loading