Yandex Metrica

CHP'li Özkoç: İmamoğlu'nun büyükelçi ile ne konuştuğunu merak etmiyorum

CHP'li Özkoç: İmamoğlu'nun büyükelçi ile ne konuştuğunu merak etmiyorum

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul kar altında esaret yaşarken Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere Büyükelçisi ile 3 saat boyunca yemek yemesinin 'gayet insani ve doğal bir şey olduğunu' söyledi.

Politika

23.01.2024, 22:04

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamada bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kent kar altındayken İngiltere Büyükelçisi Dominic Chillcott ile balık ziyafeti çekmesini normal karşıladığını söyleyen Özkoç, yemekte ne konuşulduğunu da merak etmediğini kaydetti. Özkoç şunları söyledi:

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

"BİZ NİYE MERAK EDELİM?"

"Yemekte ne konuştular o kadarını bilmiyorum ama çok komik bir tartışma olduğunu biliyorum ama bunu tabii merak eden ben değilim. İngiltere Başbakanı merak ediyordur; 'Ne konuştunuz da Türkiye'de bu kadar gündem oldu? Bu AKP'liler, ne oldu da Cumhurbaşkanı çıkıp da bu konuyu anlatıyorlar?' diye sormuşlardır diye tahmin ediyorum. Herhalde onlar merak etmiştir, biz niye merak edelim? İngiltere Büyükelçisi ile Türkiye'nin en büyük ilinin yerel yönetiminin başında olan Ekrem İmamoğlu, daha önceden kararlaştırılmış bir saatte akşam yemeğini yemiş, ondan sonra da herkes kendi işine gücüne bakmışsa bu gayet insani doğal bir şeydir diye düşünüyoruz. Bunu ne gerekçeyle çarpıtmaya çalışıyorlar, ondan kaygı duyuyoruz."

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

"İYİ PARTİ İLE BİR KRİZ YOK"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" ifadelerinin İYİ Partili bazı isimler tarafından eleştirilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Özkoç, şu yorumda bulundu: 

"Kişisel yaklaşımların, ittifakı zedeleyecek herhangi bir durumu yoktur. Kişisel yaklaşımlar, parti adına yapılmayıp da kendisi adına yapılan açıklamalar, sadece o kişileri bağlar. O kişiler de kendi genel başkanları, kendi MYK'si, kendi parti meclisi içerisinde durumu değerlendirilir, ona göre konuşulur. Kişilerin ne söylediğine değil, ittifak içinde bulunan siyasi partilerin kararlı bir şekilde parlamenter sistemle ilgili yaptığı çalışmalara, kararlı bir şekilde Türkiye'nin ekonomisinde göreve geldikleri ilk 10 gün, ilk 6 ay, ilk 1 yıl içerisinde neler yapacakları konusundaki değerli çalışmaları... Bizi ilgilendiren kısımları bunlardır. İttifak arasında bir ayrışma olsun diye beklentiler olabilir. Dışarıdan böyle müdahaleler olabilir ama biz bunların hepsini demokrasi içinde söylenmiş sözler olarak görüyoruz." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading