Yandex Metrica
SON DAKİKA
"Buraya FETÖ'cü giremez" diyen herkes gitti! İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yanında yalnız Buğra Kavuncu kaldı

"Buraya FETÖ'cü giremez" diyen herkes gitti! İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yanında yalnız Buğra Kavuncu kaldı

İYİ Parti'nin FETÖ ve ABD ile derin bağı gündemden düşmüyor. Parti yeni kurulduğunda "Buraya FETÖ'cü giremez" diyen isimler Akşener'in yanından tek tek ayrılmak zorunda kaldı. Bu isimlere son olarak 'kurucu üye' Vedat Yenerer eklendi.

Politika

23.01.2024, 18:41

İYİ Parti-FETÖ ilişkisine yönelik iddialar bitmek bilmiyor. Meral Akşener liderliğindeki partinin kurucuları, İYİ Parti'nin 'gayri milli unsurların adresi olduğunu' ileri sürüyor. Partiyi kuran isimlerden Ümit Özdağ, Akşener'in sağ kolu Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu dile getirdikten sonra örgütten ihraç edilmiş ve sonrasında Zafer Partisi'ni kurmuştu. 

İYİ Parti Genel Başkanı sıfatıyla siyasi hayatında yeni bir başlangıç yaptığı dönemde "Bu partiye FETÖ giremez" diyen Meral Akşener, sonraki süreçte parti kurucularını bir bir kaybetti. MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'yi Akşener'le birlikte kuran isimlerden Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Nevzat Bor ve Ali Türkşen peşpeşe istifa etti. 

2019'da İstanbullulara verdiği vaatler soruldu! Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında hayretlere... Haberi Görüntüle

'AKŞENER FUNCLUB' (HAYRAN KULÜBÜ)

FETÖ yöneticisi olma suçundan hüküm giyen eski MİT'çi Enver Altaylı'nın yeğeni Buğra Kavuncu partide her geçen gün daha da güçlendi. Kavuncu'ya "FETÖ'cü" demesi nedeniyle Ümit Özdağ'ı ihraç eden parti yönetimi dün bir kurucu üyeyi daha kaybetti. "İYİ Parti Akşener funclub'a dönüştü" şeklindeki açıklamasıyla geçtiğimiz günlerde gündeme oturan Vedat Yenerer, İYİ Parti'den istifa ettiğini bildirdi. 

Yenerer partiden ayrıldıktan sonra zehir zemberek açıklamalar yaptı. İYİ Parti'li Bahadır Erdem ve Mehmet Salim Ensarioğlu'nu işaret ederek bu kişilerin "Leyla Zana kırmızı çizgimiz. Abdullah Öcalan ev hapsine çıkmalı" dediğini dile getiren Yenerer, "Bu kişiler bizim dava arkadaşımız olamaz" ifadelerini kullandı. 

Beykoz'da hizmete ara yok! Başkan Murat Aydın: Beykoz dünyada en... Haberi Görüntüle

"SÜREKLİ ABD'DEN BİRİLERİ GELİYOR..."

Yenener ayrıca, Ege adalarının Yunanistan tarafından işgal edilmesini protesto etmek üzere planladığı eylemin Akşener tarafından engellendiğini kaydetti. Yenerer, Akşener'in "Adalara çıkma, bu projeyi durdur. Bilmediğin başka şeyler var" dediğini aktardı. 

Bir televizyon programında çarpıcı itiraflarda bulunan Vedat Yenerer, yaşanan duruma "Böyle milliyetçilik olur mu?" diyerek tepki gösterdi. Yenerer, "Beni o adalara çıkartmayan, söz verdiği halde engelleyen Sayın Meral Akşener ne yaptı? Çankaya Belediyesi'nin sözde Atatürk Barış Ödülünü Yunanistan eski Başbakanı Sayın Yorgo Papandreou'ya verdi. Devamlı ABD'den birileri bize geliyor. Sanki Türkiye'de vatan evladı kalmadı" şeklinde konuştu. 

ŞANLIURFA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Şanlıurfa Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

PARTİNİN GİZLİ BİR GÜNDEMİ VAR

Partinin 'gizli bir gündemi olduğunu' dile getiren Yenerer, "İYİ Parti Türk milliyetçilerinin başta konuştuğu gibi vatanı milleti ve vatanseverleri kucaklıyor mu, alakası yok" ifadelerini kullandı. Yenerer, şunları söyledi:

"Seçim öncesi özel hazırlanan videoda Sayın Meral Akşener’e 'Buraya FETÖ’cü giremez' diyen 4 Ergenekon sanığından biriydim. Parti kurucusu ve çok emeği geçmiş, oy getirmiş, tanınmış vatanseverler, sistemli olarak dışlandıklarını ve kullanıldıklarını görerek teker teker İyi partiden ayrıldılar. Bu haksızlığı ve emek hırsızlığını gören biri olarak, savaşçı kişiliğim nedeniyle çok direndim, tabiri caiz ise kelle koltukta İYİ parti için mücadele ettim. Sonunda beklediğim gibi sıra bana geldi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading