Yandex Metrica

Bülent Turan kimdir? Bülent Turan kaç yaşında ve nereli?

Bülent Turan kimdir? Bülent Turan kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan kimdir? Bülent Turan kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

23.01.2024, 17:51

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Bülent Turan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? İşte AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

BÜLENT TURAN KİMDİR? 

17 Ocak 1975 tarihinde Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde dünyaya gelen Bülent Turan, İlköğrenimini yine doğduğu yer olan Lapseki’de, ardından orta ve lise öğrenimlerini ise İstanbul’da KAİHL’nde tamamlamıştır. 

Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olan Turan, lisansüstü eğitimine Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde devam ederek Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapmıştır. 

Bülent Turan, öğrencilik yıllarından itibaren pe çok sivil toplum kuruluşunda (STK) ve öğrenci organizasyonlarında görev almıştır. Ayrıca Hukukçular Derneği’nde ise Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir.  

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

BÜLENT TURAN’IN SİYASİ KARİYERİ 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Bülent Turan, daha sonra AK Parti İstanbul Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş ve bu görevini iki dönem yürütmüştür. 

Bülent_Turan_kimdir

Turan, gerçekleşen milletvekili genel seçimlerinde ise AK Parti’den 24. dönem İstanbul Milletvekili, ardından 25. 26. ve 27. dönemlerde de Çanakkale Milletvekili seçilerek TBMM’ye girmiştir. 

25. dönem milletvekilliği süresince TBMM’de AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, Adalet Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulunan Bülent Turan, aynı zamanda AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

BÜLENT TURAN NE ZAMAN GRUP BAŞKANVEKİLİ OLDU? 

26. dönem de Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçilen Bülent Turan, 27. dönemde de bu görevine halen devam etmektedir. 

Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde kendi çektiği fotoğrafları ve bu çektiği fotoğrafların hikayelerini anlattığı "Bir Mola" isimli kitabı da Bülent turan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading