Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bugün seçim olsa... Son anket muhalefeti üzecek

Bugün seçim olsa... Son anket muhalefeti üzecek

Bugün seçim olsa hangi parti kazanır? Son anket Optimar'dan geldi. Buna göre AK Parti bugün yüzde 39.1'lik oy oranıyla birinci parti. Ankete göre bugün seçim olsa kazanan yine Cumhur İttifakı olur. CHP'nin oyu aynı, İYİ Parti baraj altı kalır. EN çok sesi çıkanların oyu ise yüzde 1'den az.

Politika

23.01.2024, 17:31

Muhalefe erken seçim söylemini artırdı. Beklentileri kısıtlamalar ve ekonomik zorlukları nedeniyle iktidar olabilmek. Ancak son anketler muhalefeti üzecek cinsten.

Güncel rakamlar Optimar Araştırma şirketinin 22-24 Mayıs tarihleri arasında 1836 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği anketle ortaya çıktı.

"Bugün genel seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusunun katılımcılara yöneltildiği ankete verilen cevaplar, muhalefetin beklentilerini boşa çıkaracak cinsten.

AK PARTİ YİNE BİRİNCİ PARTİ

Katılımcılardan gelen cevaplar yüzde 39,1 ile AK Parti ve  yüzde 10.4 ile MHP'yi işaret ediyor. Yani bugün seçim olsa, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yine seçimi kazanıyor.

CHP'DE KEMİK OYU AŞAMIYOR

CHP'nin oy oranı ise yüzde 25'i aşamıyor. Ankette ana muhalefet partisinin oy oranı yüzde 24.8 çıkıyor. CHP'nin ittifak halinde olduğu HDP'nin oy oranı yüzde 10.3 .

İYİ PARTİ BARAJ ALTI

Son dönemlerde yükselişte olduğu iddia edilen İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 9.5. Optimar'ın anketlerinde İYİ Parti'nin oy oranı beklentilerin altında çıkıyor.

EN ÇOK SESİ ÇIKANLARIN OYU YÜZDE 1'DEN AZ

Optimar'ın anketinde yeni kurulan partilerin oy oranları da yer alıyor. Muharrem İnce'nin Memleket Partisi yüzde 1.4 olurken Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi 1.1. Ali  target="_blank" title="Babacan">Babacan'ın Deva Partisi yüzde 1 olurken, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi 0.1 olarak çıkıyor. Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi 0.2 olurken Saadet Partisi 0.5 olarak çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'yi yedek tekerlek yaptılar Haberi Görüntüle

İşte Optimar'ın anketinden çıkan detaylı sonuçlar.: 

AK PARTİ: Yüzde 39,1

CHP: Yüzde 24,8

MHP: Yüzde 10,4

HDP: Yüzde 10,3

İYİ PARTİ: Yüzde 9,5

MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 1,4

DEVA PARTİSİ: Yüzde 1,1

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ: YÜZDE 1,1

GELECEK PARTİSİ: YÜZDE 0,1

YENİDEN REFAH PARTİSİ: YÜZDE 0,2

SAADET PARTİSİ: YÜZDE 0,5

VATAN PARTİSİ: YÜZDE 4

BBP: Yüzde 0,5

DİĞER: YÜZDE 0,7

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading