Yandex Metrica

Bu masa yakında havaya uçar: Altılı'da büyük kavgaya ramak kaldı!

Bu masa yakında havaya uçar: Altılı'da büyük kavgaya ramak kaldı!

Kılıçdaroğlu, Akşener, Yavaş, İmamoğlu, Gül, Davutoğlu ve HDP... Altılı Masa'da öylesine çok aktör oluştu ki, ortak cumhurbaşkanı adayında uzlaşmak artık imkansız görünüyor.

Politika

23.01.2024, 19:50

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını bir türlü kabul etmeyen Altılı Masa'da işler iyice karıştı. CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık vereceğiz" çıkışından sonra Meral Akşener'in "HDP'nin olduğu yerde biz olmayız" çıkışı, hem CHP hem de gizliği ortağıyla ipleri kopardı. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

'SAĞ İTTİFAK' HAZIRLIĞI 

Meral Akşener ve Ali Babacan

Akşener önümüzdeki günlerde Altılı Masa'nın bileşenlerinden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına muhalefet konusunda bu iki isimden destek bulduğu takdirde Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılıp 'sağ ittifak' kurabileceği belirtiliyor. 

Akşener, Davutoğlu ve Babacan'ın oluşturacağı ittifakın ise Kılıçdaroğlu'na karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

HDP'DEN AFAROZ YEYİNCE...

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu, Elazığ'daki temel atma töreninde buluştu.

Denklemi karıştıran olaylar zinciri ardı ardına yaşanıyor. Adaylık için kısa bir süre öncesine kadar zemin yoklayan isimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'lilerin afarozuna uğrayınca çareyi Kılıçdaroğlu'nu desteklemekte buldu. 

Elazığ'da 2020 depreminde hasar gören bir okulun yeniden yapımı için düzenlenen temel atma töreninde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenen İmamoğlu, "Siz bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız" dedi. Bu sözlerle birlikte İmamoğlu. Kılıçdaroğlu'na karşı verdiği mücadeleyi kaybettiğini ilan etmiş oldu. 

Ferhat Encü

İmamoğlu'nu böyle konuşmaya iten sebep, HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'nün zehir zemberek sözleri oldu. Muhalefetin seçimleri kazanmak istiyorsa toplumun her yanını kapsayan birini aday göstermesi gerektiğini söyleyen Encü, İmamoğlu'nu şu sözlerle hedef aldı: 

"İmamoğlu gibi kendisini solcu olarak gösteren ama sağdan kopmayan, hangi siyasi görüşe sahip olduğu bile belli olmayan, bir yandan Deniz Gezmiş'i anan, diğer yandan Alpaslan Türkeş'i anan bir siyasi figür bizler açısından kabul görmez."

HDP'li Encü, İmamoğlu ile birlikte Meral Akşener yahut Mansur Yavaş'a da kapıları kapattıkları mesajını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

HERKESİN BİR ADAYI VAR  

CHP yöneticileri ise perde gerisinden özellikle Mansur Yavaş'ı suçlayarak, aday olmayacağını ilan etmesi ve Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapması çağrısında bulunuyor. Ancak CHP'li belediye başkanı Yavaş, bir süredir Kılıçdaroğlu yerine Akşener'le iş görüyor. 

Altılı İttifak Masası liderleri temmuz ayındaki toplantıyı İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapmıştı.

Önceki gün Sultanbeyli'deki parti mitinginde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da cumhurbaşkanlığına adaylığını ilan etmişti.

Tüm bunların yanında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Altılı Masa'dan kendisine bir fırsat çıkması için zemin yokluyor. 

Gelişmeler, muhalefette adaylık konusunun giderek kaosa evrildiğine işaret ediyor. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı herkes için büyük bir soru işareti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading