Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu kararı aziz milletimiz verdi

Bu kararı aziz milletimiz verdi

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, muhalefetin gündem değiştirmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hedef göstermesine sert sözlerle karşılık verdi.

Politika

23.01.2024, 17:32

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, mecliste düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ancak milletin değiştirebileceğini söyledi.

BU SİTEMİ AZİZ MİLLETİMİZ KABUL ETMİŞTİR

Çilez "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin değişen dünya konjonktüründe etkin bir güç olmasını tesis edecek modeldir. Eksiği varsa tamamlanır, yanlışı varsa da düzeltilir. Bu sistemi aziz milletimiz kabul etmiştir. Değiştirecek olan da yine aziz milletimizdir." dedi.

Seçimin 24 Haziran 2018'de yapıldığını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde gerçekleştirilen seçimlerin ardından yaklaşık 3 yılın geride kaldığını hatırlatan Çilez, İYİ Parti ve CHP'de hala "güçlendirilmiş parlamenter sistemle" alakalı elle tutulabilir, anlaşılabilir çalışma ve açıklama olmadığını vurguladı. Çilez, ayrıca bu partilerin, "güçlendirilmiş parlamenter sistem" ifadesiyle eski sistemin Türkiye'ye yetmediğini, değiştirilmesi gerektiğini de itiraf ettiğini kaydetti.

TÜRKİYE YENİ DÜNYA DÜZENİNDE BAŞROL OYNAYAN BİR DEVLETTİR

AK Parti ve MHP'nin ise doğru bir iş yaptığını belirten Çilez, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin değişen dünya konjonktüründe etkin bir güç olmasını tesis edecek modeldir. Eksiği varsa tamamlanır, yanlışı varsa da düzeltilir. Bu sistemi aziz milletimiz kabul etmiştir. Değiştirecek olan da yine aziz milletimizdir."şeklinde konuştu. Türkiye'nin yeni dünya düzeninde kendine rol biçilen değil, bizzat oyun kuran ve başrol oynayan bir devlet olduğunu vurgulayan Çilez, eski Türkiye'ye özlemi olanlara "Millete güvenmiyor musunuz?" diye sordu.

KASTI DEVLETİMİZ İSE TANRIKULU'NA YAZIKLAR OLSUN

Konuşmasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, çocuk katili İsrail ile Türkiye'yi bir tutan açıklama yaptığına da değinen Çilez, "Türkiye'de ölen çocukları kim öldürüyor? Buna açıklama getirmesi lazım. Devletimizi zan altında bırakmamalıdır. Kastı devletimiz ise Sezgin Bey'e yazıklar olsun." dedi. Çilez, "Tanrıkulu'nun kastı PKK'nın çocuk katliamları ise o zaman kendisine hak vereceklerini" söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading