Yandex Metrica
SON DAKİKA
Boris Johnson kimdir? Boris Johnson kaç yaşında ve nereli? Boris Johnson'un annesi, babası kim?

Boris Johnson kimdir? Boris Johnson kaç yaşında ve nereli? Boris Johnson'un annesi, babası kim?

BBC'den Chris Masona göre; "Boris Johnson istifa etmeyi kabul etti, ancak sonbahara kadar Başbakan olarak kalmak istiyor" dedi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson kimdir? Boris Johnson kaç yaşında? Boris Johnson’ın hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik.

Politika

17.02.2024, 09:11

Osmanlı İmparatorluğu’nun Dahiliye Nazırlarından Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu olan Boris Johnson’ın hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir? Peki Boris Johnson kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 

İşte İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un hayatı ve biyografisi... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkardılar Haberi Görüntüle

BORİS JOHNSON KİMDİR? 

19 Haziran 1964 tarihinde ABD’nin New York kentinde dünyaya gelen tam adıyla Alexander Boris de Pfeffel Johnson, Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 1987 yılında Times gazetesinde muhabir olarak başlamıştır. 

Gazetecilik kariyerine daha sonra The Daily Telegraph'ta editör asistanı olarak devam eden Boris Jonson, 1999 yılında ise Spectator dergisinin editörü olmuş ve bu görevine 2005 yılına kadar devam etmiştir.  

YRP'de istifa depremi: CHP’ye kazandırmak için çalışmayı kabul etmiyorum Haberi Görüntüle

BORİS JOHNSON’IN SİYASİ HAYATI 

Siyasi kariyerine 2001 yılında gerçekleşen seçimlerde Avam Kamarası meclisine milletvekili seçilerek başlayan Johnson, 1 Mayıs 2008 tarihinde ise Londra Belediye Başkanı seçilmiş ve 2016 yılına kadar da bu görevine devam etmiştir. 

Boris_Johnson_kimdir

13 Temmuz 2016 tarihinde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Boris Johnson, 2019 yılında Muhafazakar Parti’nin genel başkanı olmuş ve ardından 24 Temmuz 2019 tarihinde ise dönemin Başbakanı Theresa May’in istifası sonrasında İngiltere Başbakanı olarak göreve başlamıştır.  

Boris Johnson’ın başbakanlığı döneminde gerçekleşen Brexit referandumunun kabul edilmesinin ardından 31 Ocak 2020 tarihinde Birleşik Krallık, Avrupa Birliği üyeliğinden resmen ayrılmıştır. 

İngiltere Başbakanı olarak görevine halen devam etmekte olan Boris Johnson, evli ve altı çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading