Yandex Metrica

Bekir Pakdemirli kimdir? Bekir Pakdemirli kaç yaşında ve nereli?

Bekir Pakdemirli kimdir? Bekir Pakdemirli kaç yaşında ve nereli?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kimdir? Bekir Pakdemirli kaç yaşında, ne iş yapıyor? Bakan Pakdemirli'nin hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

23.01.2024, 17:48

2018 yılından beri >Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı görevini yürütmekte olan Bekir Pakdemirli’nin hayatı ve siyasi kariyeri herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Bekir Pakdemirli kimdir, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin hayatına dair merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR? 

10 Kasım 1973 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Bekir Pakdemirli, lisans öğrenimini Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamasının ardından Başkent Üniversitesi'nde İşletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Pakdemirli, daha sonra Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde başladığı doktora programında akademik çalışmalarına devam etmiştir. 

Bekir Pakdemirli, çalışma hayatına atıldıktan sonra tarım, gıda, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv gibi farklı sektörlerde serbest girişimcilik yapmıştır. Pakdemirli, ayrıca pek çok şirketin kuruluşunda ve yönetiminde yer almıştır.  

Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşu arasında yer alan halka açık bir gıda firmasında ise genel müdürlük yapmıştır.  

Ayrıca Uluslararası alanda faaliyet gösteren bir gıda şirketinde üst düzey yöneticilik görevinde bulunan Pakdemirli, ardından yine aynı şirkette danışmanlık görevini sürdürmüştür. 

BİM, TURKCELL ve AlBaraka Türk Katılım Bankası'nda yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. 

Pilotluk, deniz kaptanlığı ve amatör telsizcilik gibi hobileri olan Pakdemirli, 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

BEKİR PAKDEMİRLİ NE ZAMAN BAKAN OLDU? 

Bekir Pakdemirli, 10 Temmuz 2018 tarihinde kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirilmiştir. 

Bekir_Pakdemirli_kimdir

İyi derecede İngilizce bilen Pakdemirli, evi ve dört çocuk babasıdır. 

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

BEKİR PAKDEMİRLİ'NİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI 

Bekir Pakdemirli Instagram hesabı: >https://www.instagram.com/bekirpakdemirli

Bekir Pakdemirli Twitter hesabı: >https://twitter.com/bekirpakdemirli

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading