Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bay Kemal iki komedyeni nasıl harcadı? 14 Mayıs'ta bir Laurel&Hardy hikayesi

Seçim gecesi Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı kamera önüne sürerek onları tüm Türkiye'ye rezil eden Kemal Kılıçdaroğlu, 'buradayım' klibiyle de koltuğunu öyle kolayından bırakmayacağını herkese ilan etti.

Politika

29.01.2024, 21:47

14 Mayıs seçim akşamı oy sayımı devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu'nun kameraların önüne kendisi çıkmayıp açıklamaları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a yaptırması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Kılıçdaroğlu'ndan 'yardımcılık' sözü alan iki belediye başkanı, üst üste canlı yayınlarla seçmene umut vereyim derken komik durumlara düştü. 

İmamoğlu ve Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan açık ara önde olmasına rağmen milyonlarca kişiyi kandırmayı seçerek "Anadolu Ajansı'nın yayınladığı verilere inanmayın, bize inanın. 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu'dur" dedi. 

Saatler geceyarısına yaklaşırken oyların tamamına yakını sayılmış ve Kılıçdaroğlu'nun yüzde 45'i geçemediği artık anlaşılmıştı. Masadaki beş ortağıyla birlikte İmamoğlu ve Yavaş'ı da yanına alarak kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, kısa bir açıklama 'seçimin ikinci tura kaldığını' söyledi.  

Daha birkaç saat önce "Yarışı önde bitireceğiz" diyen İmamoğlu ve Yavaş, bizzat genel başkanları tarafından herkesin önünde yalanlandı. Kılıçdaroğlu'nun ortaklarıyla yaptığı basın toplantısından geriye, Meral Akşener'in müstehzî bir eda ile sırıtması, İmamoğlu ile Yavaş'ın ise birbirlerine şaşkın bakışları kaldı. 

Seçim akşamı birbirinden tuhaf hareketleriyle siyasetçiden çok iki komedyeni andıran İmamoğlu ve Yavaş, milyonlarca vatandaşın diline düştü. Nihayetinde belediye başkanlığı görevini yaptıklarını hatırlayan iki isim İstanbul ve Ankara'da makamlarına giderek işbaşı yaptı. Hemen ardından ise Kılıçdaroğlu'nun meşhur 'buradayım' klibi geldi. 

Yayınladığı kısa görüntüde "Burdayım be burdayım! (Kalbini göstererek) Siz de buradasınız! Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim... Bur-da-yım!" diyerek masaya yumruğunu vurdu. 

Bir anda Türkiye genelinde fenomen hale gelen klip, Erdoğan'a karşı aldığı yenilgiyle zor anlar yaşayan Kılıçdaroğlu'nun koltuğa tutunma çabası olarak görülüyor. 

Seçim gecesi kaybetme ihtimali belirdiğinde Kılıçdaroğlu'nun ilk açıklamaları kendisi yapmayıp bunun için İmamoğlu ve Yavaş'ı görevlendirmesindeki amaç da bu kliple birlikte daha iyi anlaşıldı. CHP Lideri, İmamoğlu'nun seçim gecesi komik duruma düşüp itibarsızlaşmasını amaçlamıştı. 

İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun seçimin ikinci tura kalmış gözüktüğünü söylemesiyle birbirlerine böyle baktı.

Nitekim Kılıçdaroğlu bu amacına bir nebze ulaştı: Hem İmamoğlu hem de Yavaş sosyal medyada alay konusu oldu. Bu ikiliye artık 'siyasetin iki komedyeni' gözüyle bakılıyor. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Erdoğan'a karşı kaybetmesi beklenen Kılıçdaroğlu, 'buradayım' mesajıyla o koltuktan kolay kolay kalkmayacağının işaretini vermiş oldu. 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a seçim gecesi Kılıçdaroğlu tarafından çekilen itibarsızlaştırma operasyonu gazeteci Bahar Feyzan'ın da gündemindeydi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading