Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bay Kemal'e bir destek de PKK'lı Şimal'den: Herkes işini gücünü bırakıp sandığa gitsin

PKK'nın Kandil ve Avrupa'daki elebaşlarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na bir destek çağrısı da örgütün kadın yapılanması PAJK'tan geldi. Şimal Ülkem Güneş herkesi sandığa gitmeye çağırdı.

Politika

23.01.2024, 20:56

Terör örgütü PKK'nın üst düzey isimleri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrılarını sürdürüyor. Örgütün Kandil'deki elebaşları Duran Kalkan, Cemil Bayık, Murat Karayılan ve sözde Avrupa sorumluları Remzi Kartal ve Sabri Ok'un ardından bu kez sahneye Şimal Ülkem Güneş çıktı. 

PKK'nın kadın yapılanması PAJK bünyesinde sözde 'koordinasyon üyesi' sıfatıyla görev alan terörist Güneş, Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi için 'sandığa gidin' çağrısı yaptı. 

Terör örgütünün propaganda aygıtlarında yayınlanan görüntülü mesajında PKK'lı Şimal Ülkem Güneş, şunları söylüyor:

"(Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu) Bir kez daha fırsat bir imkan daha veriyor. Faşist Erdoğan'ı göndermek için elimize bir fırsat geçti. Sandıkta birlik olma yolunda bir seferberlik içinde olmamız lazım. 21 yıllık rejimin ve saltanatının sonunu getirebiliriz. Fırsat geçti elimize. Direniş ruhuyla seçim günü herkes ne işi varsa o işi bırakmalı, çünkü hiçbir iş sandığa gitmekten daha önemli değildir." 

LADİK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Ladik Belediye... Haberi Görüntüle

DURAN KALKAN: ÖRGÜTLÜ OLAMADILAR

Birkaç gün önce yaptığı açıklamada PKK elebaşı Duran Kalkan ise 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'nın ezici zaferini yorumlarken Millet İttifakı'nı eleştirmiş, "Örgütlü olamadılar" demişti. Kılıçdaroğlu'na 28 Mayıs için bir de tavsiye ileten PKK'lı Kalkan, şunları söylemişti:

"İttifaklar oluşturmada hataları vardı. Örneğin, evet sol, devrimci demokrat örgütlere çok yöneldiler. Bu yanlış değildi fakat orada da tam bir birlik oluşturamadılar. Hem oraya yönelim oldu, diğer yandan bu antikapitalist demokrasiye açık ve İslami çevrelerden uzaklaşma oldu. Evet, sol demokratik harekete daha çok yönelim olmalıydı ama bütün demokratik çevreleri, İslami çevreler de dahil olmak üzere hepsini kucaklayacak bir ittifak olabilmeliydi. Bunları kendileri de değerlendiriyorlar da ama bu sefer öyle çok görünmedi." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading