Yandex Metrica

Bakan Varank, Trieste'de G20 Araştırma Bakanları Toplantısı'na katıldı

Bakan Varank, Trieste'de G20 Araştırma Bakanları Toplantısı'na katıldı

Bakan Varank'ın katıldığı G20 Araştırma Bakanları Toplantısı İtalya'nın Trieste kentinde düzenlendi.

Politika

23.01.2024, 17:46

G20 Dönem Başkanlığı görevi nedeniyle, İtalya’nın ev sahipliği yaptığı G20 Araştırma Bakanları Toplantısı, ülkenin Trieste şehrinde gerçekleştirildi.

Türkiye'yi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal temsil ettiği toplantıda konuşma yapan Bakan Varank, Kovid-19'dan sonraki dönemde beceriye dayalı bir toparlanma gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Varank, “Bu nedenle sonraki nesilleri geleceğe hazırlamak ve mevcut iş gücünü dönüştürmek noktasında beşeri sermayenin gelişimine öncelik veriyoruz.” dedi.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

"İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Türkiye'deki organize sanayi bölgelerinde kurulan okullarda mesleki ve teknik eğitimler verildiğini ve bu okullardan mezun olanların yüksek oranda istihdam edildiğini vurgulayan Varank, kamu özel sektör iş birliğiyle yürütülecek Dünya Ekonomik Forumunun (WEF) Beceri Açığının Azaltılması Hızlandırma Programına da dahil olduklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Varank, dijitalleşmeyle ivme kazanan hızlı veri paylaşımı ve bilimsel iletişimdeki yeni uygulamalara dikkat çekti Varank, “Ancak günümüz toplumunun karşılaştığı küresel zorluklar yalnızca koordinasyondan ziyade birlikte hareket etmeyi gerektiriyor. Bu kapsamda Türkiye'nin, 50 kurumdan 500’e yakın araştırmacıyı aşı ve ilaç geliştirmek için bir araya getiren 'COVID-19 Türkiye Platformu' adında bir başarı öyküsü var. G20 üye ülkeleri tarafından birlikte hareket etme prensibine dayanan bu tür girişimlerin sayılarının artırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Varank, sürdürülebilirlik ve yeşil büyüme için dijitalleşmeden faydalanmanın dünyanın geleceği açısından oldukça önem taşıdığını dile getirdi. Bakan Varanak, "Daha sürdürülebilir, kalıcı, kapsayıcı ve yeşil bir iyileşme için dijitalleşmeye yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Bu kapsamda iş birliği yapmaya da hazırız." dedi.

Bakan_Mustafa_Varank

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading