Yandex Metrica

Bakan Kurum: 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz

Bakan Kurum: 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz

Manavgat Afet Koordinasyon Merkezindeki toplantının ardından açıklamalar yapan , Kurum Antalya'da ve Muğla'da 2 bin 516 bağımsız acil ağır hasarlı birim tespit ettiklerini söyledi.

Politika

23.01.2024, 17:59

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hem Antalya'da hem de Muğla'da 2 bin 516 bağımsız acil ağır hasarlı birim tespit ettiklerini söyledi.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

1100 HASARLI YAPINN YIKIMI TAMAMLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manavgat'ta 10 gün süren yangına ilişkin Manavgat Afet Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen toplantıdan sonra açıklamalar yaptı. Bakan kurum, orman yangınlarının ardından hem Antalya'da hem de Muğla'da acil ağır hasarlı 2 bin 516 bağımsız birim tespit ettiklerini dile getirdi.

Söz konusu bölgelerde çıkan orman yangınlarında ağır hasar gören ve sayıları 1100'ü bulan yapıların yıkım çalışmalarının tamamlandığını belirten Kurum, Muğla ve Antalya'daki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar neticesinde 1305 konutla beraber 600 de ahır projelendirildiğini dile getirdi. Kurum, açıklamaları arasında, 110 konut ile 600 ahırın ise ihalelerinin gerçekleştirildiği bilgisine yer verdi.

1 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Kurum, 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl ödeme yapılacağını paylaştı. Kurum, vatandaşların ödeyebileceği şartlarda, onların talepleri doğrultusunda, uzun vadede ödemelerini mümkün kılacak çalışmaları yapıyor olacaklarını söyledi.

Açıklamada ayrıca orman yangınlarından etkilenen ve nesli tehdit altında olan 52 tür için tohum çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading