Yandex Metrica

Bakan Gül: "Adalet, insanlığın en yüce erdemidir."

Bakan Gül: "Adalet, insanlığın en yüce erdemidir."

Adalet Bakanı Gül, 'Aklını kiraya vermiş, vicdanını hukuk dışında bir merciye ya da kişiye emanet etmiş kişi, asla ama asla yargı mensubu olamaz' dedi.

Politika

23.01.2024, 21:57

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisi tarafından hakim ve savcı adaylarının eğitimlerine yönelik düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 25. Dönem Adli Yargı ile 15. Dönem İdari Yargı adaylarının ödül törenine katıldı.

"Aklını kiraya vermiş, vicdanını hukuk dışında bir merciye ya da kişiye emanet etmiş kişi, asla ama asla yargı mensubu olamaz. Adalet, insanlığın en yüce erdemidir." diyen Gül, konuşmasında, faydalı bir eğitim ve staj dönemi için Adalet Akademisinin yeni fikirler üretmeyi, farklı projeler geliştirmeyi aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi.

Bakan Gül'ün açıklamalarından bazı satır başları:

"Türkiye, FETÖ'nün aklını kiraya vermiş militanlarından çok çekti. Onların bağımsız yargıda açtığı yaraları halen tümüyle sarabilmiş değiliz."

Bağımsız mahkemelerin vereceği hükme tesir edebilecek, tavsiye veya telkin anlamına gelebilecek dolaylı ve dolaysız her türlü açıklamadan kaçınmak gerekir. Bu, Anayasa'nın bir amir hükmüdür."

Sanığın kesin hüküm olmadan damgalanmama hakkını, mağdurun da mahremiyet ve ifşa edilmeme hakkını benimsemeliyiz, içselleştirmeliyiz."

Dosyadan ve delilden haberi olmayanların kampanyalarının, adaletin tecellisine bir faydası olmadığı gibi yargıyı yıpratma gayretlerine hizmet ettiği de açıktır. Kampanya ile oluşan peşin hüküm, delile ve gerekçeye dayanan adil kararın yerini asla tutmaz."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading