Yandex Metrica

Bakan Dönmez'den son dakika doğal gaz açıklaması

Bakan Dönmez'den son dakika doğal gaz açıklaması

14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı'nda açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerimiz sürüyor. Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur." dedi.

Politika

23.01.2024, 22:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı 14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerimiz sürüyor. Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur." dedi.

Son dakika haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerimiz sürüyor. Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlara en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyduklarını ifade etti ve hanehalkını, esnafı ve üreticileri korumak için ellerindeki tüm imkanları sonuna kadar kullanacaklarını belirtti.

Karadeniz gazında sürdürdükleri çalışmaların takvime uygun bir şekilde ilerlediğini ifade eden Dönmez, hedeflerinin gazın 2023 yılında sisteme bağlanması ve ilk faz gaz akışının sağlanması olduğunu dile getirdi. Dönmez, "Bu rezerv, 2027 yılında en yüksek üretim kapasitesine ulaştığında Türkiye’nin yıllık iç tüketiminin üçte birini karşılar hale gelecek." dedi.

Paris İklim Anlaşması'nın, onaylanmasıyla birlikte iklim değişikliğiyle mücadele konusunda en önemli argümanları olacağını vurgulayan Dönmez, enerjideki kurulu güçlerinin yüzde 53’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu kaydetti.

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

YEKA GES-5 YARIŞMALARININ BAŞVURULARI 12 OCAK'TA ALINACAK

Bakan Dönmez, yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye'nin gündeminde ilk sıralarda olduğunu belirterek, Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasının iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli argüman olacağını söyledi.

Türkiye'nin yenilenebilir enerjide kurulu gücünün 52 bin megavatın üzerinde olduğunu aktaran Dönmez, şöyle devam etti:

"Yenilenebilir enerjide rüzgar ve güneş enerjisini yaygınlaştırmak için 4 bin 500 megavatlık yeni YEKA yarışmalarımızın ilanına çıktık. Toplam 2 bin megavat gücündeki YEKA RES-3'ün başvurularını 14 Aralık'ta alacağız. 75 şehirde 42 bağlantı noktasında yapacağımız YEKA RES-3, 20-90 megavat arasında değişen kapasitelerde olacak. YEKA GES-4'ün başvurularını da 30 Mart 2022'de alacağız. 3 şehrimizde toplam 1000 megavatlık kapasite tahsisi ayırdığımız YEKA GES-4'ü, 50 ila 100 megavatlık yarışmalar halinde yapacağız. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de ilanına çıktığımız YEKA GES-5 ise toplam 1500 megavat gücünde olacak. 23 şehir ve 76 bağlantı noktasında yapacağımız YEKA GES-5 yarışmamızın başvurularını 12 Ocak 2022'de alacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading