Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı ile basın açıklaması yaptı

Bakan Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı ile basın açıklaması yaptı

Bakan Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi.

Politika

23.01.2024, 21:58

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, İngiliz medyasında yer alan 'Türkiye göç merkezi' iddiası için, 'bu haber gerçekdışıdır' dedi. BBC'nin bu tweet'i sildiğini hatırlatan Çavuşoğlu kuruluşun özür dilediğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

'İngiltere ile ilgili haberde Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları. BBC tweet attı, bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. BBC hatasını anladı ve özür de diledi. Bu bir erdemdir. Böyle bir köklü kuruluşa yakışmadı.'

Bakan Çavuşoğlu, muhalefetin hemen bu haberlerin üzerine atladığını belirtirken, muhalefetin bu duruma düşmemesi gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, 'Muhalefet bu iddia üzerinden bize saldırdı. İngiltere, haberi yapan BBC bunu reddetti. Bizim muhalefet partileri bizi eleştiriyor.' ifadesini kullandı.

BBC'nin söz konusu tweet'i sildiğini anımsatan Çavuşoğlu kuruluşun özür dilediğini fakat muhalefetin tweetlerini silmediğine dikkat çekti.

Bugüne kadar Afganistan'dan 1404 kişinin tahliye edildiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu kişilerin 1061'inin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, '200 civarında dönmek isteyen vatandaşımız var' dedi.

'Uluslararası platformlarda düşüncelerimizi net bir şekilde söyledik' diyen Çavuşoğlu, tüm kesimler ile temas halinde olduklarının altını çizdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading