Yandex Metrica

Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika 5G açıklaması

Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika 5G açıklaması

Türkiye 2023 Zirvesi ve A Para Sohbetleri programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, en önemli amaçlarının 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçmek olduğunu belirtti.

Politika

07.02.2024, 23:21

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen "Türkiye 2023 Zirvesi ve A Para Sohbetleri" programına konuk oldu.

Bakan Karaismailoğlu, hayatın olduğu her yerde olduklarını ve amaçlarının hayatı kolaylaştırmak, güvenli, veriml ve hızlı olmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

5G VE FİBER ALTYAPI

Ulaşabildiğiniz kadar gelişebiliyorsunuz, dünyayla iletişim kurabiliyorsunuz. Bakanlığımız, büyük veri ve insan taşıyor. Tabi yük, yolcu ve veride haberleşme artık çaımızın olmazsa olmazı." diyen Bakan Karaismailoğlu, en önemli amaçlarının 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçmek olduğunu belirtti.

Büyük çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, haberleşme dendiğinde 5G'nin akıllara  geldiğini hatırlattı ve bu konuda önemli çalışmalarının olduğunu söyledi. 

 5G'ye geçmeden önce fiber altyapıları daha fazla geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Karaismailoğlu, şuanda 440 bin kilometrenin üzerinde bir fiber altyapı olduğunu ama bunun tam olarak yeterli olmadığını dile getirdi ve bunu artırarak devam etmek gerektiğini kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, 5G'nin dünyada da tartışıldığını ve henüz "5G budur" diyecek bir konuma gelinmediğini söyledi. En önemli amaçlarının 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçmek olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Ankara'da buna yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında bir taraftan çalıştıklarını diğer taraftan da dünyayı takip ettiklerini belirtti.

Telekominikasyon sistemlerinde yerli ve milli olarak yüzde 25'lerin üzerine çıkıldığını ifade eden Karaismailoğlu, amaçlarının bunu kısa vadede daha yukarıya çıkarmak olduğunu paylaştı  ve "Zamanı geldiğinde biz de güçlü bir şekilde 5G'ye geçiş yapacağız" dedi. 5G'nin yanı sıra uydu yönünde de ciddi çalışmaları olduğunu belirten Karaismailoğlu, bu yılın ilk aylarında Türksat 5A uydusunu fırlattıklarını ve haziran ayında onu devreye aldıklarını anımsattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

5B UYDUSU NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Türksat 5A uydusununun neredeyse dünyanın üçte birine hizmet verdiğini ifade eden Karaismailoğlu, 5B uydumuzun da imalatlarının tamamlandığını ve fırlatılması amacıyla üsse gitmek için yola çıkmak üzere olduğunu dile getirdi. Bakan Karaismailoğlu, 5B uydusunu da 2022'nin ilk aylarında fırlatmayı planladıklarını söyledi.


Loading