banner2

Bahçeli'den ABD'ye sert tepki: Türkiye'nin şerefini çiğnettirmeyiz

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, S-400 konusunda Türkiye'yi tehdit eden ABD'ye tepki gösterdi. Bahçeli, ''Varsın etsinler. Yaptırım var diye Türkiye'nin şerefini hiç kimseye çiğnettirmeyiz'' derken, İP ve CHP'yi de topa tuttu.

Politika 05.10.2021, 10:47 05.10.2021, 12:52
Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Önümüzü kesmek isteyenleri hayalleri ile baş başa bırakacağız." ifadelerini kullandı.

'İFTİRA VE İHANETLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Dava ve siyaset mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini söyleyen MHP lideri, her soruya verilecek cevapları ve çözüm önerileri olduğunu dile getirdi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak yeni dönemde de pek çok yasal düzenlemeyi kazandırarak herkesi huzur ve refaha kavuşturacaklarını ifade etti. "İftira ve ihanetlere boyun eğmeyeceğiz. Yapamazsın diyenlere gülüp geçeceğiz. Önümüzü kesmek isteyenleri hayalleri ile baş başa bırakacağız." diyen Bahçeli, hiçbir çılgının varlıklarına zincir vuramayacağına ve nerede bir hain çıkışsa karşı cephede yerlerini alacaklarına dikkat çekti.

Bahçeli sözlerinin devamında, dünya üzerinde çok sayıda ülkenin çatışma halinde olduğunu ve çatışmanın maliyetinin ise 15 trilyon dolara ulaştığını hatırlatarak, küresel tablonun korkunç seviyelere ulaştığını kaydetti.

SOÇİ ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin, Türkiye ve Rusya arasındaki mevcut statükoyu canlı tuttuğuna dikkat çeken Bahçeli, Suriye'de kalıcı çözüm bulma vaktinin geldiğini ifade etti. Bahçeli, Soçi zirvesinin İdlib'in çok önüne geçtiğini ve iki ülke arasındaki tüm ilişkilerin ele alınmasıyla, Rusya ile iş birliğinin genişletilmesi iki ülkenin de çıkarına olduğunu vurguladı.

'S-400'LER KONUSUNDAKİ TARİFSİZ TUTUMUMUZ TAVİZSİZDİR'

Türkiye'nin S-400'ler konusundaki tutumlarının tavizsiz olduğunu söyleyen Bahçeli, Türkiye olarak neyi ne zaman alacaklarının hesabını yalnızca TBMM'ye vereceklerini ifade etti. "Yeni yaptırımlara bizi tehdit ediyorlar. Varsın etsinler, Türkiye'nin şerefini çiğdirtmeyiz." diyen Bahçeli, ABD yaptırım kartını çıkardı diye devletimizin egemen vasfından vazgeçeceğini sananların iradesiz mankurtlar olduğunu kaydetti.

"Türkiye olarak neyi ne zaman nasıl alacağımızın ihtiyaç duyulan hesabını yalnızca büyük Türk milletine vereceğimizin herkesin bilmesinde yarar vardır." ifadelerini kullanan Bahçeli, ABD yönetiminin yeni yaptırımlarla Türkiye'yi tehdit ettiğini hatırlatarak, yaptırım var diye Türkiye'nin şerefini hiç kimseye çiğnettirmeyeceklerinin altını çizdi. 

'BU KADAR MI KORKUYORLAR BİZDEN?'

ABD'nin geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocaklarını hedef alan arporunu anımsatan Bahçeli, "Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından bu denli mi ürküyorlar cesaretimizden? Ülkü ocaklarında yetişmekten iftihar eden bir genel başkanım. Ülkü ocaklarından kahraman çıkar, şehir çıkar ama hain çıkmaz.  Dünyaya bir daha gelsem yine ülkücü olurdum. Terörist arıyorlarsa Pensilvanya'ya baksınlar." ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN SÖZDE 'KÜRT SORUNU' VE PARLAMENTER SİTSEM SÖYLEMLERİ

Muhalefetin söylemlerinde kullandığı Türkiye'de 'Kürt sorunu' olduğu yönündeki asılsız ve provokatif ifadelerine sert tepki gösteren Bahçeli, "Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimizi sorun olarak gören İP, CHP vardır."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güçlenerek devam etmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin diriliş ruhu olduğunu dile getirdi ve "Erken seçim yoktur, herkes hesabını 2023'e göre yapsın." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!