Yandex Metrica

Azerbaycan ve KKTC arasında ilk resmi temas

Azerbaycan ve KKTC arasında ilk resmi temas

KKTC'yi resmen tanıma yolunda ilerleyen Azerbaycan Milli Meclisi'nden bir heyet, ilk defa KKTC 'ye resmi ziyarette bulundu.

Politika

23.01.2024, 17:40

Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolar Arası İlişkiler Komitesi heyeti, ilk defa resmi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyet KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu ve Başbakan Ersan Saner tarafından kabul edildi.

Samed Seyidov başkanlığındaki heyeti, öncelikle KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, Türkiye'nin Azerbaycan ile yakınlığını büyük bir memnuniyetle karşıladığını vurgularken, "Bir millet üç devletiz. Hepimiz Türk soyundan geliyoruz. Biz de bu günleri hep özledik. Biz bu ülkede çocukluğumuzdan beridir büyük bir mücadele içerisindeyiz." dedi.

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

KIBRIS TÜRK HALKI VE KARABAĞ HALKININ BENZER MÜCADELESİ

Tatar, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini Karabağ'da verilen mücadeleye benzettiğini ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tek taraflı olarak Avrupa Birliği'ne alınmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği gibi,  hukuksuzluk örneği ve tarihi bir hata olduğu ifade etti.

Kıbrıslı Türkleri hedef alan ambargolar ve haksızlıkların amacının Türkiye'yi pes ettirmek olduğunu fakat Türkiye'nin daima Kıbrıslı Türklerin arkasında olduğunu kaydeden Tatar, "Biz devletimize sahip çıkmak zorundayız." dedi. 

Tatar, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarından dolayı Türkiye'nin Kıbrıs'a her zamankinden daha fazla önem verdiğini ifade eden Tatar, "Türkiye'nin desteğiyle burada çok başarılı işler yapacağımız inancındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Haberi Görüntüle

"TÜRK TÜRK'ÜN YANINDA OLMALI"

Kıbrıs Türk halkının çifte standartlardan kurtulması gerektiğine işaret eden Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Samed Seyidov , "Kardeş kardeşin yanında olmalı. Türk Türk'ün yanında olmalı ve dünya da bunu görmeli." dedi.

Seyidov, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'yi ziyaretinde Azerbaycan milletvekillerinin de KKTC'de olacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar’a heyeti kabul ettiği için teşekkürlerini ve derin minnetlerini sunan Seyidov, bundan sonra ilişkilerin artarak daha da devam etmesini temenni etti.

"Türkiye'nin gücü, Azerbaycan'ın gücüdür, KKTC'nin gücüdür." diyen Seyidov, KKTC'nin de gücüne güç katmasını ve Türk dünyasının birleşmesini diledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading