Yandex Metrica
SON DAKİKA
Arıtma tesisine gerek yok!

Arıtma tesisine gerek yok!

Marmara'da deniz salyası kabusu sürerken İBB Başkanı İmamoğlu, Silahtarağa'daki dev biyolojik tesisin yapımını nasıl da engellediğini gururla anlatıyor.

Politika

23.01.2024, 17:31

Marmara Denizi'ni felç eden ve sudaki canlıların varlığına yönelik büyük tehdit oluşturan müsilaj problemi gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, problemin kamu kurumları, üniversiteler ve belediyelerle el birliği içerisinde çözülmesi konusunda talimat verirken, Marmara'da vuku bulan çevre felaketi biyolojik arıtma tesislerinin önemini bir kez daha ortaya koydu. 

2019 Kasım ayında İstanbul Silahtarağa'da yapımına başlanacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, kirlenme baskısı altındaki Marmara'nın yükünü azaltacak projelerin başında geliyordu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini Binali Yıldırım'a karşı kazanarak başkanlık koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, ilk icraatlarından biri olarak bu projeyi durdurma kararı aldı. 

İmamoğlu, 7 Kasım 2019'da eşine az rastlanır bir etkinliğe imza atarak, belki de Türkiye'de ilk kez 'Temel Atmama' töreni düzenledi ve Silahtarağa'da yapılacak dev tesis projesinin iptal edildiğini duyurdu. Kendisini 'yaprakların bile alkışladığını' iddia ederek projeleri nasıl da çöpe yolladığını gururla anlatan İmamoğlu'nun o süreçteki halleri yeniden dillere düştü.

Deniz salyası kabusunun sürdüğü şu günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Kasım'daki 'Temel Atmama' töreninden bir gün önce ne söylediğini dinlemekte fayda var. İmamoğlu, Haliç ve Marmara Denizi için hayati önemdeki bu projeye neden gerek olmadığını bakın nasıl anlatıyor:        

"Yarın bir temel atmama törenim var. Silahtarağa'da 130 bin metrekareyi kapsayan arazide bir arıtma tesisi. Maliyeti 1 milyon 100 bin liranın üzerinde. Durdurduk... Çok projeyi böyle durdurduk aslında. Arkadaşlarıma da araştırma yaptırdım. Birçok projeye yapıyoruz, buna da yaptık. Gerek yok böyle bir yatırıma. Yani böyle bir arıtma tesisine gerek yok. Yani ne yazık ki yok, 1,5 milyar..."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading