Yandex Metrica
SON DAKİKA

Altılı masada yeni sarsıntı! Akşener'in ilginç talebi çıkmazı derinleştirdi

İyi Parti'nin oy oranı son anketlere göre kritik eşiğin altına düşerken, altılı masayı dağıtabilecek nitelikteki teklif, seçimler öncesinde menfaat elde etmek amacıyla diğer 5 partiye sunuldu. Kulis bilgisine göre Akşener "imtiyaz" istiyor.

Politika

23.01.2024, 22:18

Cumhuriyet gazetesi, İyi Parti'den bir grup heyetin altılı masadaki ortaklarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Meral Akşener'in bu teklifini sunduklarını iddia etti.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Sertaç Eş'e dayandırdığı yazısında, İyi Parti heyetinin İsmail Tatlıoğlu, Şenol Sunat, Ümit Özlale ve Bahadır Erdem'den oluştuğunu kaydetti.

'Hiçbir yakınım ihaleye giremez' demişti! Mansur Yavaş'tan büyük vurgun: Aynı... Haberi Görüntüle

FİİLİ BAŞBAKAN

Akşener'in kurmayları, olası altılı masa iktidarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı pozisyonunun tek kişiyle sınırlandırılmasını ve bu koltuk için en uygun ismin Meral Akşener olduğunu beyan etti. Ayrıca cumhurbaşkanı yardımcısının fiili başbakan olarak görev yapabilecek hale getirilmesi ve yetki alanlarının artırılması istendi.

AYANCIK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Ayancık Belediye... Haberi Görüntüle

İKİNCİ İLGİNÇ İSTEK

Sertaç Eş, yazısının devam eden bölümünde bu kez İyi Parti'nin masanın ortaklarına yaptığı diğer teklife değindi. Buna göre, Akşener'in kurmayları partilerin temsil hakkını net çizgilerle ayırarak "CHP ve İyi Parti'nin iki, diğer dört partinin bir oyu olsun" isteminde bulunduğunu iletti. Ancak her iki isteğin 'temsil hakkı' noktasında partiler arasında krize neden olacağı öngörülüyor.

Masanın paydaşlarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada 'temsil hakkına' değinerek, “Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan karar merciindeki oylama dağılımı dikkat çeken bir başka husus olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, Dört partinin birer, CHP ve İyi Parti'nin ikişer oya sahip olması masanın karar alma mekanizmasını güçleştirebileceği kanaatinde.

Meral Akşener, CHP'ye yakın kaynakların kulis bilgisi olarak sızdırdığı bu kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri kabul etmedi.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

"YALAN DİYORUM"

Muhalefete yakın gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Akşener, “Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş. Ne Sayın Kılıçdaroğlu’na ne masadaki diğer arkadaşlarımıza bu konuda değil talepte bulunmak, ima yollu bir şey söylemiş değilim” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading