Yandex Metrica

Altılı Masa'dan 6 cumhurbaşkanı yardımcısı! Davutoğlu'nun vaadi: Vesayet, kaos ve kriz

Altılı Masa'dan 6 cumhurbaşkanı yardımcısı! Davutoğlu'nun vaadi: Vesayet, kaos ve kriz

Altılı Masa üyelerinden Ahmet Davutoğlu iktidara gelirlere yönetimde 6 cumhurbaşkanı yardımcısı olacağına işaret etmişti. Davutoğlu'nun konuşması vesayet, kriz, kaos ve belirsizliğin habercisi olarak görülürken tepki yağmuruna tutuldu.

Politika

23.01.2024, 20:18

Altılı Masa'da kriz devam ediyor. Seçime altı aydan az bir süre kala hala cumhurbaşkanı adayını belirlenemezken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Masa'nın altı üyesinin de cumhurbaşkanı yardımcısı olacağına işaret eden konuşmasına tepki yağıyor. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

VESAYET DÖNEMİNİ HATIRLATTI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerine yönelik sözleri Türkiye'nin AK Parti'den önceki vesayet dönemini hatırlattı ve Davutoğlu'nun ülkeyi istikrarsızlığa ve kaosa sürükleyeceğine işaret etti. 

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

'KENDİ KARARLARIMI UYGULARIM DERSE KRİZ ÇIKAR'

Davutoğlu'na Cumhurbaşkanı "Kendi kararlarımı uygularım" derse ne yapılacağı sorulmuş ve Davutoğlu'nun "Dediği anda kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim. O cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" şeklindeki cevabı geleceğe yönelik kaos kaygısı uyandırdı.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

MASA ÜYELERİNE VAATLER

Davutoğlu'nun, Altılı Masa'nın bakanlık dağılımını nasıl yapacaklarına ilişkin açıklaması büyük bir krize işaret etmişti. Yönetimde 6 cumhurbaşkanı olacağının ipuçlarını veren Davutoğlu, şu şekilde konuşmuştu:

Kaç milletvekili varsa o kadar bakanlık alınacak. Bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık alınacak. Ama diyelim ki A partisi büyük çoğunluğa sahip 7-8 bakanlığı olacak. Altılı masada olanların hepsi bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık alacak en az.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

'ADAY BELLİ OLSA BİLE KAZANMA ŞANSI YOK'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Altılı Masa'nın henüz aday bile belirlemeden siyasi rant peşinde koşması hakkında "Daha ortada aday yok. Aday belli olsa bence kazanma ihtimali yok. Olmayan şeye şimdiden parmak sallıyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ise Davutoğlu'na şu şekilde tepki gösterdi: 

Hayal ettikleri Türkiye'ye bakar mısınız? Bu sözler, Altılı Masa'nın, Altılı dar zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir katma değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

'DÜNYANIN EN UCUBE SİSTEMİ'

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise Davutoğlu'nun sözlerine şu şekilde karşılık verdi:

'Adayımız cumhurbaşkanı seçilir de benim dediğimi yapmazsa kriz çıkar ve ülke seçime gider' diyor. Dünyanın en ucube sistemi! Allah, ülkeyi bunlardan ve ittifaklarından korusun!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise "Ülkemizde böyle ilkel, hukuksuz ve sapkın bir vesayet anlayışını savunacak aklı başında bir tek hukukçu yoktur. Zırva tevil götürmez." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading