Yandex Metrica

Altılı İttifak'a Kemalist öfke: Tanıyın bu Türk düşmanlarını! Bölücülerin diliyle konuşuyorlar

Altılı İttifak'a Kemalist öfke: Tanıyın bu Türk düşmanlarını! Bölücülerin diliyle konuşuyorlar

CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı İttifak, Atatürkçü ünlü isimlerin hışmına uğramaya devam ediyor. Altı liderin buluşmasına 'ihanet masası' diyen CHP'liler, Ali Babacan ev sahipliğindeki son buluşmada 'Mustafa Kemal' kılıfı kullanılmasına da tepkili.

Politika

09.03.2024, 23:39

28 Şubat'ta duyurulan mutabakat metninde ne Türk Milleti ne de Atatürk ibaresi olmayınca kendi tabanından bile büyük tepki gören 'Altılı İttifak', son buluşmada bol bol Atatürk kılıfı kullandı. PKK destekçisi HDP'li belediyelere 'kayyumsuz bir dünya' vaat eden altı parti, Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın ev sahipliğindeki buluşmada duvara Atatürk resmi koydu, toplantıyı da 'Mustafa Kemal Zirvesi' olarak adlandırdı. 

Kullanılan imgeler Millet İttifakı destekçisi yayın organlarında büyük övgü aldı ama Altılı İttifak'ı ihanetle suçlayan Atatürkçülerin öfkesi dinmedi. 28 Şubat'ta duyurulan 48 sayfalık metne ateş püsküren isimlerden Atatürkçü yazar Nihat Genç, "Ey millet, hepimizi eşitleyen Cumhuriyet'in kökünü kazımaya and içmişler, sizden temsil gücünü alıp Türkiye'ye 'boyunduruk' vurup etnik parçalara ayırmak istiyorlar!" demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

TANIYIN BU TÜRK DÜŞMANLARINI 

Nihat Genç, Altılı İttifak'ın 27 Mart buluşmasını ise şöyle yorumladı: "Altı parti bir açıklama yayınlamış, yemin etmişler gibi, yine, 'Türk', 'Türk Milleti' yerine 'Türkiye' diyorlar! Tanıyın bu Türk düşmanlarını, bunlar, AKP'ye değil Türk Milletine, Cumhuriyet'e muhalif! 'Türk' demeye korkuyor vatan haini bölücü diliyle konuşuyorlar!"

Gazeteci Yazar Nihat Genç

CHP'yi geçmişte 'katil parti' olarak niteleyen Alican Ayvataş'ın Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu tarafından CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Danışmanı yapılmasına da Nihat Genç zehir zemberek sözler sarf etmişti: "Kırk yılın vatansever cumhuriyetçi kadrolarını partiden kovdunuz, yerine tepeden tırnağa vatan haini Seyit Rızacılarla doldurdunuz, şimdi de, Tele 1'i Halk TV'si Sözcüsü, Y. Özdil ve Uğur Dündar'ı diyor ki gidin tıpış tıpış bu hainlere oy verin, öyle mi?"

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

ATATÜRK RESMİ KOYUNCA MESELE HALLOLUYOR MU?

Altılı İttifak'ın bolca Atatürk kılıflı buluşmasını sayfalarında överek anlatan Cumhuriyet gazetesi Prof. Dr. Ümit Kocasakal'ın hışmına uğradı. Sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Atatürk resmi ile poz verildiğinde mesele halloluyor mu?" diye soran Kocasakal şunları yazdı:

"Bir gazetemize göre 6 parti, Babacan'ın ev sahipliğinde "Mustafa Kemal Zirvesi"nde buluşmuşlar! Masanın, ulu Önder Atatürk'ün resminin altında yer alması dikkat çekmiş! Yaa, demek ki duvarda resmi asılıysa herkes bir Anda Atatürkçü oluyor!

Yapmayın, etmeyin, eylemeyin! Her fırsatta Atatürk ve cumhuriyet alerjilerini ortaya koyan, Anayasanın değiştirilmez maddelerini alenen tartışmaya açan,yıkım ekibi üyeleri Babacan'ın ve Davutoğlu'nun bulunduğu yerde, hele ki Babacan ev sahibi ise Atatürk'ün işi ne?

İstanbul Barosu eski başkanlarından Ümit Kocasakal 

Diğerleri ile ilgili eleştiri ve saptamalar baki kalmak üzere; Babacan ve Davutoğlu’nun olduğu bir yerden, bu ülke için iyi ve hayırlı bir şey çıkması mümkün mü? Sonuçta her şey aslına rücu eder, ruh kökleri ve fıtrat bir şekilde devreye girer! Zaten giriyor.

Sadece Atatürk resmi asılıp ismi zikredildiğinde, masanın yukarısında Atatürk resmi ile poz verildiğinde mesele halloluyor mu? Bu durumda buluşmanın adı "Mustafa Kemal Zirvesi", resmin altındakiler Atatürkçü mü oluyor?!

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

HERKES MASKESİNİ ÇIKARSIN 

Hep söylüyorum: Kimse Atatürkçü olmak zorunda değil, ama olmadığı halde öyle görünme, insanları kandırma hakkına da sahip değil! Önce dürüstlük, önce samimiyet. Siyasette ve sosyal hayatta herkes maskesini çıkarsın, gerçek yüzünü sergilesin. Yüzsüzlüğün alemi yok!

Atatürk resmi as, işi çöz öyle mi? Bu kadar basit mi? O zaman, sırf kandırma ve istismar amaçlı Atatürk resmi asıp ismini zikreden bir sürü Atatürk ve Cumhuriyet düşmanının günahı ne? Yapmayın, etmeyin, gerçek Atatürkçüleri bu kadar saf zannetmeyin.

Lütfen, bilerek ya da bilmeyerek istismara alet olmayın. Tarihinde, fıtratında, genlerinde, ruhunda, fikrinde Atatürk olmayanları, beyhude vaftiz etmeye ve öyle göstermeye çalışmayın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

KEMAL DERVİŞ TAKLİTÇİLERİ...

Atatürk, sadece yakada rozet,duvarda resim, kaidede heykel değildir. Atatürk, söylem ve eylemleriyle, ilke ve politikalarıyla, bu ülkenin kuruluş harcı, izlemesi gereken rotası ve yön duygusudur, bu ülkeyi yeniden düze çıkaracak yegane yoldur. En azından gerçek Atatürkçüler için.

Kuruluş değerleriyle, Cumhuriyetle, başta laiklik Anayasanın değiştirilemez maddeleriyle, başta iktisadi olmak üzere tam bağımsızlıkla, devrim kanunlarıyla kavgalı olanların, küreselcilerin, Kemal Derviş takipçi ve taklitçilerinin bu yol ve rota ile ilgisi yoktur.

Din ile aldatanlar kadar, Atatürk ile aldatanlarla da; din simsarları kadar Atatürk üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışan rantiyelerle de mücadele etmek gerek. Resim, heykel, rozet, ilan, Anıtkabir ziyaret ve defteri Atatürkçülüğüne karnımız tok! Aklımızla alay etmeyin!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading