Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alpay Özalan kimdir? Alpay Özalan kaç yaşında ve nereli?

Alpay Özalan kimdir? Alpay Özalan kaç yaşında ve nereli?

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan kimdir? Alpay Özalan kaç yaşında ve nereli? Özalan’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

23.02.2024, 10:44

Eski milli futbolcu, teknik direktör ve Adalet ve Kalkınma Partisi 27. dönem İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Alpay Özalan kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 

İşte Alpay Özalan’ın hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılın ikinci yarısını işaret etti Haberi Görüntüle

ALPAY ÖZALAN KİMDİR? 

29 Mayıs 1973 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Alpay Özalan’ın tam ismi Fehmi Alpay Özalan’dır. Özalan’ın anne adı Esma baba adı ise Mustafa’dır.  

Futbol kariyerine 1992 yılında İzmir Altay'da başlayan Alpay Özalan, burada gerçekleştirdiği başarılı performans neticesinde Fatih Terim tarafından keşfedilerek Ümit Milli Takıma alınmıştır. Özalan, Ümit Milli Takım’da da başarılı performansını sürdürmüş ve daha sonra çeşitli büyük takımların dikkatini çekmiştir.  

Alpay Özalan, 1993 yılında ise Beşiktaş Spor Kulübü yöneticisi Süleyman Seba tarafından Türkiye’nin önemli kulüplerinden biri olan Beşiktaş Spor Kulübü’ne transfer edilmiştir. 

Özalan, Beşiktaş’ta altı yıl çalıştıktan sonra sırasıyla yine bir İstanbul Kulübü olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nde, İngiltere’de Aston Villa’da, Güney Kore’de İncheon United’da, Japonya’da Urawa RedDiamonds ve Almanya’da FC Köln’de futbol kariyerine devam etmiştir.  

Alpay Özalan, 1993 yılında gerçekleşen Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyonluk sevincini yaşamış ve 1996 yılında ise Dünya Olimpiyat Fair Play ödülüne layık görülerek, bu ödülü alan ilk ve tek Türk futbolcu olmuştur.  

Ardından yine İngiltere'ye transfer olan Özalan, İngiltere Premier Lig'inde forma giyen ilk Türk futbolcu unvanını almıştır.  

Alpay Özalan, 2002 yılında gerçekleşen Dünya Kupası'nda ise üçüncülük kupasını kazanan Türk Milli Takımı’nın kadrosunda yer almış ve 2002 FIFA World Cup All Star Team'e giren tek Türk futbolcusu olmuştur. Ayrıca, 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiği başarıları ülke içinde de ses getirmiş ve bundan dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülmüştür. 

Özalan, Japonya'da bulunduğu dönemde ise En İyi Yabancı Futbolcu ve Asya'nın En İyi Defans Oyuncusu seçilmiştir.  

Alpay_Özalan_kimdir

Alpay Özalan, aynı zamanda Almanya'nın ünlü ansiklopedilerinden biri olan Fussballer tarafından da Futbol Tarihi’nin gelmiş geçmiş en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterilmiştir. 

Futbolculuk kariyerinde önemli başarılara imza atan ve önemli kulüplerde yer alan Alpay Özalan, futbolculuk kariyerini 2008 yılında Almanya'da sonlandırmış ve ardından teknik direktörlük kariyerinde ise çeşitli kulüplerde görev almıştır.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dönüşüm talimatı: Erzurum depreme dayanıklı şehir olacak Haberi Görüntüle

ALPAY ÖZALAN NE ZAMAN MİLLETVEKİLİ OLDU? 

Son olarak bir süre Türkiye Ümit Millî Takımı’nın Teknik Direktörlüğü görevini yürüten Alpay Özalan, 2018 yılının Temmuz ayında gerçekleşen genel seçimlerde AK Parti 27. dönem İzmir Milletvekili seçilerek, parlamentoya girmiştir. 

AK Parti İzmir Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görevine halen devam etmekte olan Alpay Özalan, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading