Yandex Metrica

Ali Babacan'dan tuhaf sözler: 2023 adayından yazılı taahhüt istenecek

Ali Babacan'dan tuhaf sözler: 2023 adayından yazılı taahhüt istenecek

Millet İttifakı bileşenlerine 27 Mart'ta ev sahipliği yapacak Deva Partisi, partiler arasında bir referans belgesi oluşturacaklarını, 2023 için belirlenecek cumhurbaşkanı adayının bu belgeye imza atmak zorunda olacağını söyledi.

Politika

23.01.2024, 19:01

Millet İttifakı bileşenleri 27 Mart'ta Deva Partisi ev sahipliğinde yeni bir toplantı yapacak. Cumhurbaşkanlığına kimin aday olacağı konusu hâlâ netleşmezken, sözkonusu buluşmada bu meselenin gündeme gelmesi yine imkansız gibi görünüyor. Zira CHP, İYi Parti, Demokrat Parti, Deva, Gelecek, ve Saadet Partilerinde 2023 adayı konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. 

Toplantı konusunda Karar gazetesine açıklamada bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partiler arasında bir referans belgesi oluşturmaya çalışacaklarını, ilerde karar verecekleri cumhurbaşkanı adayından da bu belgeye uymasını isteyeceklerini bildirdi. Babacan, "Seçim ittifakın ortak adayıyla gidilmeli. Aday altı partinin mutabık kaldığı çerçevenin altına imza atmalı, siyasi taahhüde girmeli. Ancak ondan sonra ortak aday olabilir" dedi. 

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

PARLAMENTER SİSTEM İÇİN 'YASADIŞI' ÖNERİ

Muhalefet adayının cumhurbaşkanlığını kazanması fakat Meclis aritmetiğinin anayasayı parlamenter sisteme dönüş için değiştirmeye yetmemesi halinde Babacan, işlerin 'de facto' yürütüleceğini ileri sürdü. 

"Bir şekilde yeni sistem uygulamaya geçirilemese dahi bir süre 'de fakto' olarak parlamenter sistemin ruhuna uygun olarak ülkenin yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Babacan, cumhurbaşkanının kararname çıkarmayıp her konuda topu Meclis'e atmasının çözüm olabileceğini savundu. 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir temasları öncesi dün İYİ Parti lideri Meral Akşener'le bir araya gelmişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading