Yandex Metrica

Akşener şüphesi: Cumhur'un oyu yetmese yine 'evet' der miydi?

Akşener şüphesi: Cumhur'un oyu yetmese yine 'evet' der miydi?

HDP'nin gizli ortağı İYİ Parti tezkereye 'evet' oyu vererek yol arkadaşlarını üzdü. Ancak akıllarda şu soru kaldı: Cumhur İttifakı'nın vekil sayısı tezkereyi geçirmeye yetmeseydi Akşener aynı şekilde davranır mıydı?

Politika

23.01.2024, 18:11

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta 2 yıl daha askeri operasyonlar yürütmesine izin veren tezkereye İYİ Parti'nin 'evet' demesi tartışmalara neden oldu. 

CHP ile açıktan, HDP ile gizliden ittifak halindeki İYİ Parti hakkında sosyal medyada kampanya başlatan PKK destekçileri, genel başkan Meral Akşener'e içerlemiş göründü. 

#AkşenerHayırDemeliydi etiketiyle bir süre gündemde tutulan konu, 'Savaşa Hayır' görsellerinin kılıf olarak kullanıldığı açık bir terör destekçiliğine dönüştü. 

Kampanya sahiplerine tepki gösteren binlerce vatandaş ise Meral Akşener'in 'evet' diyerek tabanını küstürmemek için incelikli bir politika yürüttüğünü, bunun taktik bir hamleden ibaret olduğunu dile getirdi. 

Tezkere oylamasında Meclis aritmetiği bıçak sırtında kalsa ve oylama sonucunu İYİ Parti'li üyeler belirleyecek olsa Akşener'in aynı şekilde davranmayacağı, 'Savaşa Hayır' kampanyasına destek vereceği konuşuluyor. 

Tezkerenin kabulü için AK Parti ve MHP oylarının yeterli olduğu bir ortamda Akşener'in operasyonlara 'hayır' diyerek kendini riske etmek istemediği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading