Yandex Metrica
SON DAKİKA
AK Parti'li Turan: HDP'ye bakışımız zerre değişmedi

AK Parti'li Turan: HDP'ye bakışımız zerre değişmedi

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AK Parti heyetinin HDP Meclis Grubu’nu ziyareti hakkında yapılan spekülasyonlara yanıt vererek "HDP’ye baktığımız yer zerre değişmiş değil. HDP’ye aynı yerden bakıyoruz" dedi.

Politika

23.01.2024, 22:15

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken medya mansuplarının sorularına yanıt verdi.

LADİK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Ladik Belediye... Haberi Görüntüle

"METNİ PARTİLERE GÖTÜRMEYİ ŞIK BULMADIK" 

Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine ilişkin süreci CHP’nin başlattığını aktaran Turan, "Türkiye’nin böyle bir gündemi olmamasına rağmen bu tartışmayı açmış oldular. CHP’nin verdiği yasa teklifi teknik olarak yanlışlarla dolu. Başörtüsünü yasaklamaya kapı açan tarafları bulunuyor" dedi.

Yapılan ziyaretlerde bazı partilerin ’Neden metin yok’ dediğini belirten Turan, "Metni yazıp götürmeyi şık bulmadık. Götürülebilirdi de ama karşılıklı değerlendirmeyi demokratik usullere daha uygun değerlendirdik. Şimdi diğer partilerin ortaya koyduğu kanaatlerle metin revize ediliyor. Metin revize edildikten sonra ilgili kurullarımızla konuşacağız, kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Murat Kurum İstanbul'daki deprem riskine dikkat çekti: Beka meselemiz Haberi Görüntüle

"ÇÖZÜM REFERANDUMSA MİLLETİMİZE GİDERİZ"

Turan, CHP’nin, anayasa değişikliği konusunda önyargılı olduğunu belirterek, "CHP’nin, ’Metni getirin, şu şartlara dikkat edin, bizim de kanaatimiz budur.’ demesini beklerdik. ’Metni görelim.’ deyip ’evet’ veya ’hayır’ deseydi çok daha kıymetli olabilirdi. Metni görmeden ’hayır’ demenin bir anlamı yok. Bu ülkenin referandumla, erken seçimle bugüne kadar ne kadar bedel ödediğini biliyoruz. Bu yüzden bu konuların bile referandum konusu olmasını doğru bulmuyoruz ancak çözüm buysa da milletimize gururla götürürüz, referandumu yaparız. CHP başta olmak üzere tüm partilerin bu konuya makul yaklaşarak ’Ne 400’ü 600 oyla Meclis’ten geçirelim. Bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapatalım.’ demesini beklerdik" diye konuştu. 

Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı: Adaylığı engellenmişti Haberi Görüntüle

"HDP’YE BAKTIĞIMIZ YER ZERRE DEĞİŞMİŞ DEĞİL"

AK Parti heyetinin HDP Meclis Grubu’nu ziyareti hakkında konuşan Turan, "HDP’ye baktığımız yer zerre değişmiş değil. HDP’ye toplumun büyük bir demokratik kredi verdiğini ama bunların bu krediyi heba ettiğini, saz çalma görüntüsü verirken tetik çekmeye kadar bir sürecin işlediğini görmüş olduk. HDP’ye aynı yerden bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in derdine bakın: Alkollü mekan olmadığı için rahatsız! Haberi Görüntüle

"İMAMOĞLU’NU YEMEK İSTEYEN KILIÇDAROĞLU’DUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Ekrem İmamoğlu’nu yedirmeyiz" sözünü de değerlendiren Turan, "İmamoğlu’nu kim niye yesin, kendi kendini bitiren bir adam. Kaldı ki İmamoğlu’nu Yemek isteyen tek kişi varsa o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.

TEKKEKÖY SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Tekkeköy Belediye... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA İRONİK TEŞEKKÜR

Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ve İngiltere gezisine de değinerek şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu'nun, 'AK Parti kazansın.'diye özel olarak çalıştığını düşünüyorum. ABD gezisi tam bir fiyasko, rezalet. İngiltere gezisi... Amberin Zaman ve Ali Mahir Başarır ile görüşmek için 4 bin kilometre yol gidilir mi? Toplum dalga geçiyor, bu konularla ilgili sitem ediyor. Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan kazansın.' diye büyük mesai harcıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür borcumuz var. ABD, İngiltere gezisi, başörtüsü çıkışı, uyuşturucu iddiaları, Türkiye'nin kabul etmediği gündemler. Bu yüzden Sayın Erdoğan'ın bu dönem büyük bir farkla seçimi alacağını düşünüyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading