Yandex Metrica

AK Parti'li Dağ: CHP, HDP'ye vagon olmuştur

AK Parti'li Dağ: CHP, HDP'ye vagon olmuştur

Partisinin Genel Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Irak ve Suriye tezkeresine hayır diyen CHP için, 'Bu CHP- HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur' ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 18:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, geçtiğimiz günlerde CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' oyu vermesine yönelik, "Bu CHP- HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, iktidarın gündemi ile muhalefetin gündeminin farklı noktalarda tezahür ettiğini ifade etti. Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler şeklinde bir iddia ortaya sürdüğünü hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'nun bu söyleminin gerisini getiremediğini hatta savcılıktan birkaç kez kendisine müzekkere yazılmasına rağmen buna ilişkin hiçbir ifadeyi yerine getirmediğini kaydetti. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

'O SÜREÇTE DE MUHALEFET İYİ BİR SINAV VEREMEDİ'

Dağ, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklamasıyla yaşanan süreci hatırlattı ve muhalefetin aslında o süreçte de iyi bir sınav vermediğine dikkat çekti. Büyükelçilerle ilgili iç işlerine müdahale noktasında olan bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok net bir şekilde tavır koyarken, muhalefetin büyükelçiler nazarından baktığını belirten Dağ, sonradan yaşanan hadiseler için de bir özür duymadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

'CHP, HDP'YE VAGON OLMUŞTUR'

Geçen Salı Meclis'te oylanan tezkereye yönelik açıklamalar yapan Dağ, şunları söyledi:

"Bugüne kadar terörle mücadele kapsamında hep Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bir tezkere verilir. Bu tezkerede bütün siyasi partilerin nerede yer aldıklarını çok net bir şekilde görürüz. Önceki oylamalarda 'evet' diyen CHP, bu oylamada 'hayır' diyerek kendisi ile çelişmiştir. Çok açık bir şekilde kendisini inkar etmiştir. Bu bir ittifak değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur. Bu hayır oyuyla 'askıda CHP' kampanyası başlamıştır. Hayırlı olsun. CHP'yi kim nereye çekerse, CHP oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin her meselesinde gayri milli bir duruş sergilediğini hepimiz biliyoruz."

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

'CHP, PKK'YI SEVİNDİRMİŞTİR'

CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Dağ, şöyle devam etti:

"CHP, bu gayri milli duruşa payanda olmuş can suyu vermiştir." diyen Hamza Dağ, bu olayın, Cumhuriyet Halk Partisi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini ve yıllar sonra bugünler yaşandığında Cumhuriyet Halk Partisinin bu anı, bu kararını açıklamakta zorlanacağını vurguladı. CHP'nin, kuruluş ilkelerine, özüne, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kadrosuna karşı tam bir yabancılaşma içinde olduğuna dikkat çeken Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu idaresindeki CHP'nin büyük bir değişim, dönüşüm, başkalaşım yaşadığını söyledi. Dağ, "Eminiz ki; CHP'ye oy veren vatandaşlarımız bile bu yeni Cumhuriyet Halk Partisi'nden rahatsızdır. FETÖ gibi DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerine sessiz ve tepkisiz kalan CHP, tezkeredeki tutumuyla şimdi de PKK'yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti, tam anlamıyla bir istismar siyasetidir." sözleriyle CHP'nin tezkere konusudaki tutumunun PKK'da sevinç yarattığını söyledi.

Dağ, Kılıçdaroğlu'nun son tezkereye verdikleri 'hayır' oyu için "Evet dersek cumhuriyete ihanet etmiş oluruz" sözlerini hatırlattı ve "CHP, bir önceki aynı muhtevaya sahip tezkereye 'evet' diyerek, cumhuriyete kendi ifadeleriyle ihanet mi etmiştir? Ya da Millet İttifakı'nın resmi diğer ortağı İYİ Parti tezkereye 'evet' diyerek cumhuriyete ihanet mi etmiştir? Bunların cevabını bekliyoruz" dedi.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE, ÜRETİM VE İHRACATTA SÜREKLİ YENİ REKORLARA İMZA ATMAKTADIR'

Türkiye'nin 2008-2009'da da krizler yaşandığını belirten Dağ, "Türkiye, bu krizlerden hep olumlu yönde ayrışmasını bildi. Bugün de küresel ekonomik krize karşı, Türkiye azami ölçüde tedbirlerini almış durumdadır. Türkiye üretim ve ihracatta sürekli olarak yeni rekorlara imza atmaktadır. Küresel sorunlardan kaynaklı kur ve enflasyon artışı karşısında dar gelirli ve ücretli kesimi ezilmeyecek tedbirlerimizi peyderpey alıyoruz, almaya da devam ediyoruz. Ekonomideki toparlanma geçmişte olduğu gibi yine hükümetimiz eliyle olacaktır. Geçtiğimiz 18 yıl boyunca, 'Yaparsa AK Parti Yapar' sloganını defalarca somut hale getirdik. Bugün de yarın da 'Yaparsa, AK Parti Yapar' diyoruz. Küresel dalgalanmalara karşı, yine inşallah Türkiye'yi yüze çıkaracak olan AK Parti olacak, hükümetimiz olacaktır. Dar gelirliyi ve ücretliyi bu üne kadar enflasyon karşısında ezdirmemiştir, bundan sonra da ezdirmeyecektir" diye konuştu.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

'İŞKUR'UN CHP'YE UYGUN ADAYLAR BULMA KONUSUNDA YARDIM EDECEĞİNE İNANIYORUM'

Dağ, Kılıçdaroğlu'nun bir siteye röportaj verdiğini ve cumhurbaşkanı adayını özgeçmişle belirlediklerini söylediğini anımsatarak, "Türkiye, Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde özgeçmişle cumhurbaşkanı adayını belirleme komedisini de yaşamakta ve ülkemiz doya doya buna gülmektedir. CHP, oldu olacak; gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri alt alta sıralayarak cumhurbaşkanı adayı arasın. Eğer talepte bulurlarsa; İŞKUR'un da CHP'ye uygun adaylar konusunda yardım edeceğine inanıyorum. İşte CHP'nin vizyonu da ufku da bu kadar. Özgeçmiş arasında aday aramayı da CHP adına önemli bir ilerleme olarak görüyoruz. Geçmişte sadece rütbeler arasından seçim yapan CHP, en azından biraz olsun; sivilleşmiş, özgeçmişler arasından aday aramaya başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading