Yandex Metrica

Ahmet Şık ve TİP'lilere CHP'li tepkisi: Bunlar Washington-Brüksel solcuları!

Ahmet Şık ve TİP'lilere CHP'li tepkisi: Bunlar Washington-Brüksel solcuları!

Yaşadığı PKK korkusunu iliklerine kadar hisseden Türkiye İşçi Parti'li Ahmet Şık, "Atatürk'ü seviyor musunuz?" sorusuna kaçamak cevap verince CHP eski milletvekilinin hışmına uğradı. PKK yandaşı TİP'lilerin ifadeleri mevcut CHP yönetimini ise hiçbir şekilde rahatsız etmiyor.

Politika

08.02.2024, 08:46

Vatandaşı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 'katil' diyerek suçlarken dünyanın en büyük cinayet şebekesi PKK'ya tek laf edemeyen Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Atatürk'e ilişkin kaçamak ifadeleriyle gündeme oturdu. 

6 Şubat depremi sonrası yaydığı yalan haberlerle AFAD ekiplerinin afetzedelere ulaşmasını engellemiş Oğuzhan Uğur'un BabalaTV adlı YouTube kanalına konuk olan TİP'li Şık, seyircilerden gelen "Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyor musunuz?" sorusu karşısında ne diyeceğini şaşırdı. 

"Burada seviyorum ya da sevmiyorum bağlamında bir cevap vermek bizi taraflaştırır. Taraflaşmaya değil bizatihi evrensel doğrular üzerinden idealize ettiğimiz yaşamı, ülkeyi, bu ülkenin çocuklarına nasıl bir coğrafya bırakacağımız üzerinden pozisyon almayı daha doğru buluyorum" diyen Şık, stüdyodaki gençlerin "Biz çok seviyoruz ama..." tepkisine alkışla karşılık verdi. 

TİP'li Ahmet Şık'ın Atatürk'e karşı tavrına mevcut koalisyon ortaklarından herhangi bir tepki gelmezken eski CHP milletvekili Şerafettin Turpcu sosyal medya hesabında dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. 

25 ve 26. dönemlerde CHP Zonguldak Milletvekili olarak TBMM'de görev alan, 1993-1995 döneminde ise SHP ve CHP'nin Zonguldak İl Başkanlıklarında bulunan Turpcu, Ahmet Şık ve onun gibileri 'Washington-Brüksel solcuları' şeklinde tanımladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SATILDILAR

Turpcu şunları yazdı:

"TİP'in ismiyle bile uyumsuz olan bunların Nazım Hikmetlerle, Deniz Gezmişlerle, 1978 solcularıyla uzaktan yakından alakaları yoktur. Bunlar Washington ve Brüksel solcularıdır, PKK'nın gönüldaşlarıdır! Günümüz dönek solcuları, devrim şehidi Uğur Mumcu'nun dediklerinin çok ötesinde; yönünü şaşırmış, emperyalizmin sözcüsü terör örgütlerine satılmış, kısacası bize yabancı olmuşlardır."

Ahmet Şık'ın kaçamak sözlerini paylaşan CHP'li Turpcu aynı zamanda Uğur Mumcu'nun şu sözünün yazılı olduğu görseli de paylaştı:

"Atatürkçülüğü ve milliyetçiliği yadsıyarak solculuk yapma gafletine düşen bir sol, Türkiye'de hiçbir zaman başarılı olamamıştır, olamaz da! Türk milliyetçiliği, Türk halkının alın terini yabancı çıkarlara karşı korumak demektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading