Yandex Metrica

Ahmet Necdet Sezer'den sonra Abdullah Gül'e gidiyor: CHP kaynakları doğruladı

Ahmet Necdet Sezer'den sonra Abdullah Gül'e gidiyor: CHP kaynakları doğruladı

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ardından Abdullah Gül'ün de kapısını çalacak.

Politika

23.01.2024, 20:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaretinin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le buluşmaya hazırlanıyor.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na ilişkin çarpıcı bilgiyi gazeteci Murat Yetkin >duyurdu. 

Kendisine ait Yetkinreport sitesinde Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'e ziyaret planından bahseden Yetkin, "Bu yazıyı yazdığım saatte henüz görüşmenin yapılıp yapılmayacağı kesinleşmemişti ama CHP yönetiminden bir ismin ifadesiyle 'mümkündü'. Kılıçdaroğlu, Sezer’den 'partisiz cumhurbaşkanı' olarak görüş ve önerilerini almak için bir 'nezaket ziyaretinde' bulunmak istemişti. Gerçekleşirse Gül’le görüşmesinin de bu tür bir nezaket ziyareti olarak duyurulacağı anlaşılıyordu" şeklinde ifadeler kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Haberi Görüntüle

ZİYARET SON ANDA DUYURULACAK

29 Mart'ta ABD Büyükelçisi Jeff Flake ve 30 Mart'ta Ahmet Necdet Sezer ziyaretlerinin son ana kadar duyurulmadığına dikkat çeken Yetkin, Kılıçdaroğlu'nun eski cumhurbaşkanı Gül'e gitmesi halinde bunun da basına sonradan yansıyacağını ileri sürdü. 

2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül'ün muhalefetin 'çatı adayı' olma projesine destek veren Kılıçdaroğlu, Meral Akşener engeline takılmış, sonrasında ibre Muharrem İnce'ye dönmüştü. 

Kılıçdaroğlu'na dün açık biçimde destek mesajı veren Ahmet Necdet Sezer'in ardından, olası bir ziyaret durumunda Abdullah Gül'ün de benzer şekilde davranıp davranmayacağı merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading