Yandex Metrica

Ahmet Davutoğlu'ndan 15 Temmuz için tuhaf deneme: Eğer ben olmasaydım, eğer 1 Kasım olmasaydı...

Ahmet Davutoğlu'ndan 15 Temmuz için tuhaf deneme: Eğer ben olmasaydım, eğer 1 Kasım olmasaydı...

15 Temmuz darbe girişimi sırasında nerede olduğunu kimsenin bilmediği Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, milletin destansı direnişini 1 Kasım seçimlerine bağlayarak kendisine mâl etmeye çalıştı.

Politika

23.01.2024, 19:31

FETÖ'nün 17/25 Aralık darbe girişimini sahiplenen, başbakanlık görevinden azledildiğinde Amerikan basınının "Adamımızı kaybettik" sözleriyle andığı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kayıplara karışmış Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da oldukça tuhaf bir açıklamaya imza attı. 

Meram ilçesinde hemşehrileriyle bayramlaştıktan sonra yaptığı konuşmada Gelecek Partisi Lideri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesini sahiplenmeye çalıştı. Darbe gecesi hainlere karşı herhangi bir çağrıda bulunmayan ve o gece tam olarak nerede olduğu anlaşılamayan Davutoğlu, darbenin püskürtülmesini 1 Kasım 2015 seçimlerinde 'kendisinin elde ettiği başarı'ya bağladı. 

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

1 KASIM SEÇİM BAŞARISI OLMASA...

AK Parti'de kapı önüne konulduktan sonra kurduğu Gelecek Partisi'ni bir türlü binde 5'in üzerine taşıyamayan Davutoğlu, 1 Kasım 2015 seçimlerindeki yaklaşık yüzde 41'lik başarının kendisine ait olduğunu savunmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem seçim kampanyası için bir kez bile meydanlara inmediğini savunan Davutoğlu, şunları söyledi:

"6-7 genel seçimin 2'si benim dönemimde yapıldı ve hiç bahsedilmiyor. 1 Kasım seçimlerinde Tayyip Bey bir kere bile meydanlara inmedi. Şimdi onu da sahipleniyorlar. 1 Kasım seçimlerinin başarısı olmasa 15 Temmuz'un karşısında durmak bu kadar kolay olmazdı."

AK Parti'nin 1 Kasım'da elde ettiği başarıyı sürekli kendisine mâl eden Davutoğlu'nun aynı performansı neden Gelecek Partisi'nde gösteremediği merak konusu. 

Altılı Masa'nın ortaklarından biri olan Davutoğlu, 28 Şubat 2022 tarihinde açıklanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nde, Kandil'e destek yollayan HDP'li belediye başkanlarının yerine hiçbir surette kayyum atanamayacağı maddesinin altına imza atmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading