Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun adaylığını daha hiç konuşmadık

Ahmet Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun adaylığını daha hiç konuşmadık

Millet İttifakı'nın ilkelerinin açık bir biçimde belirlenmesi gerektiğinden bahseden Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 6 partili buluşmada Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına adaylık konusunun hiç gündeme gelmediğini söyledi.

Politika

23.01.2024, 22:06

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il binasını açmak üzere İzmir'e geldi. Burada basın mensuplarıyla buluşan Davutoğlu, Millet İttifakı'nın durumuna ilişkin ilginç mesajlar verdi. Partisinin Millet İttifakı'na katılıp katılmadığıyla ilgili bir soruya Davutoğlu, "Benim şahsi kanaatim, mümkün olan en kısa sürede ilkeleri açık bir şekilde ortaya konmuş, gelecek planlaması itibarıyla da ana bir perspektifin verildiği bir ittifak yapılanmasının, ittifakın yeniden yapılanmasının doğru olacağı yönünde" diye cevap verdi. 

28 Şubat'taki 6'lı mutabakat resminin bir seçim ittifakı olmadığını kaydeden Davutoğlu, "Mutabakat açıklamasında da ortaya konduğu gibi bu bir iş birliği, birliktelik... Ancak ittifak bir seçim ile ete kemiğe bürünür. Bu bir seçim ittifakı değil" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Beş lider isterse cumhurbaşkanı adayı olurum" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu şunları söyledi: 

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu hiç konuşmadık. Liderler arasında bu konunun, günü geldiğinde konuşulması gereken bir husus olduğu konusunda kanaat birliği var. Tabii ki gazeteciler soru sorduğunda görüşler beyan ediliyor. Nihayetinde Cumhurbaşkanı adayı konusu da o masada istişare edilecek. Ve kişilerden daha çok Cumhurbaşkanlığı makamının getirdiği niteliklerin öne çıkması, o niteliklerin gerektirdiği şartlar oluşturulduktan sonra kişiler konuşulabilir. Şu anda öncelikli konumuz isim tespiti değil."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading