Yandex Metrica
SON DAKİKA
Abdülhamit Gül kimdir? Abdülhamit Gül kaç yaşında, nereli ve mesleği nedir?

Abdülhamit Gül kimdir? Abdülhamit Gül kaç yaşında, nereli ve mesleği nedir?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir? Abdülhamit Gül hangi görevlerde bulunmuştur? Abdülhamit Gül’ün hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

23.01.2024, 17:47

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı görevini yürüten hukukçu ve siyasetçi Abdülhamit Gül’ün kim olduğu, siyasi kariyeri ve hayatı merak edilmektedir. 

İşte Abdülhamit gül hakkında merak edilenler... 

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

ABDÜLHAMİT GÜL KİMDİR?  

12 Mart 1977 tarihinde Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya gelmiştir. Abdülhamit Gül’ün baba adı Cemil, anne adı ise Saliha’dır. 

İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamlayan Gül, Lise eğitimini Nizip İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur.  

Üniversite eğitiminin ardından bir süre serbest avukatlık yapan Abdülhamit Gül, ayrıca lise öğrenciliğinden itibaren pek çok sivil toplum örgütünün farklı kademelerinde görev almıştır. 

Yayın dünyasında da çalışmaları bulunan Gül'ün star Gazetesi, Millî Gazete, Gençlik Dergisi ve Edebiyat Ortamı Dergisi gibi pek çok yayın organında siyasi, güncel ve edebi konularla ilgili makale ve denemeleri yayımlanmıştır. 

VEZİRKÖPRÜ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Vezirköprü Belediye... Haberi Görüntüle

ABDÜLHAMİT GÜL’ÜN SİYASİ KARİYERİ 

Refah ve Fazilet Partileri’nin İl Gençlik Kolları yönetimlerinde görev alan Abdülhamit Gül, 2001-2003 yılları arasında ise Saadet Partisi’nin genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür. 

2010 yılına kadar Saadet Partisi’nin genel idare kurulu üyesi olan Gül, 2010-2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu üyesi olarak görev almıştır. Daha sonra Has Parti’nin AK Parti ile birleşmesinin ardından ise AK Parti’nin gerçekleşen 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilmiştir.  

Abdülhamit Gül, ayrıca AK Parti’de Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 

Abdülhamit_Gül_kimdir

AK Parti’den 25, 26 ve 27. dönemlerde Gaziantep Milletvekili seçilen Gül, 12 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşen AK Parti’nin 5. Olağan, 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongrelerinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilmiş ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevine devam etmiştir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'yi yedek tekerlek yaptılar Haberi Görüntüle

ABDÜLHAMİT GÜL NE ZAMAN BAKAN OLDU? 

Abdülhamit Gül, 19 Temmuz 2017’de gerçekleşen kabine değişikliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 65. Hükümette> Adalet Bakanı olarak atanmıştır. 

Adalet Bakanlığı görevini halen yürütmekte olan Abdülhamit Gül, evli ve üç çocuk babasıdır.

İmamoğlu'nun para kuleleri korkusu! Murat Kurum: Neyi saklıyorsun çık açıkla Haberi Görüntüle

ABDÜLHAMİT GÜL’ÜN SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Abdülhamit Gül Instagram hesabı: >https://www.instagram.com/abdulhamitgul/

Abdülhamit Gül Twitter hesabı: >https://twitter.com/abdulhamitgul

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading