Yandex Metrica

10 büyükelçinin yayınladığı bildirinin arkasında kim var?

10 büyükelçinin yayınladığı bildirinin arkasında kim var?

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçiye Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki göstermişti. Skandal bildirinin arkasında ABD Başkanı Biden olduğu öne sürüldü.

Politika

23.01.2024, 18:10

Geçtiğimiz hafta 10 ülkenin büyükelçisi tutuklu bulunan Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapmıştı.Tepki çeken skandal açıklama sonrası büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da büyükelçilerin istenmeyen kişi ilan edilmeleri yönünde talimat verdiğini duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

"BUNU HİÇBİR ÜLKE KABUL ETMEZ"

CNN TÜRK yayınına katılan uzmanlar, büyükelçi bildirisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Özden Oktav, "Ulus devletler birbirlerinin içişlerine karışmazlar. Büyükelçinin vazifesi de ilişkileri iyileştirmektir, krize taşımak değildir. 10 elçinin yaptığı gibi bir açıklama yapılırsa, bu tamamen o ülkenin içişlerine karışmak anlamına gelir. Bunu hiçbir ülke kabul etmez ve persona non grata ilan etme hakkı vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

AMAÇ TÜRKİYE'Yİ YIPRATMAK

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın ise şu yorumda bulundu: "Algı operasyonunda Ankara ile ters düşme, izole etmek ve Türkiye'yi yıpratma politikası ve sonunda da 2023'e gelmeden seçimlerin bir şekilde gelmesi. Ama bunu yaparken de ekonomik olarak dolar baskısı ile Türkiye'yi empoze etmek ve halkın ülkenin yönetilemediği yönünde bir şekilde formatlamak isteyen bir planlı hareket olduğunu düşünüyorum."

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

NEW YORK TIMES İSTANBUL ŞEFİ: BİLDİRİNİN ARKASINDA BIDEN VAR

New York Times'ın İstanbul Büro Şefi Carlotta Gall 10 büyükelçinin yaptığı açıklamanın arkasındaki itici gücün Amerika olduğunu öne sürdü. Gall, yaptığı haberde Biden'ı işaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki terör örgütlerine yönelik yardımlara devam eden NATO müttefikleriyle sık sık ayrı düştüğünü ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading