Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yeni yerli araba mı gelecek? HABAŞ araba mı üretecek? TOGG' dan sonra yeni araba!

Yeni yerli araba mı gelecek? HABAŞ araba mı üretecek? TOGG' dan sonra yeni araba!

HABAŞ, geçen yıl Honda' nın Gebze' de bulunan fabrikasını satım almıştı. Yerli otomobil üretimi hazırlıklarına başlayan HABAŞ, TOGG' a rakip mi olacak diye merak ediliyor. Vatandaşlar internette yeni yerli araba mı gelecek araması yapmaya  başladı. Peki yeni yerli araba mı gelecek? HABAŞ araba mı üretecek? TOGG' dan sonra yeni araba!

Otomobil

27.03.2024, 10:17

HABAŞ, geçtiğimiz sene Honda' nın Gebze' de 25 sene üretim yaptığı tüm üretim tesisini satın aldı. Bu fırsatı değerlendiren HABAŞ isimli şirket, yerli otomobil üretimi hazırlıklarına girişti. Peki yeni yerli araba mı gelecek? HABAŞ araba mı üretecek? TOGG' dan sonra yeni araba!

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

YENİ YERLİ ARABA MI GELECEK?

Yerli otomobil için hazırlıklarını tamamlayan HABAŞ, aldığı tesisle otomotiv sektörüne giriş yaptı. HABAŞ geride bırakılan 70 sene içerisinde tibbi-endüstriyel gaz, elektrik, çelik, tüp ve ağır makine sektörleri ile LNG/CNG tipi doğal gazlar ve LPG dağıtıcısı olarak hizmet veriyordu. 

HABAŞ, Honda' nın fabrikasını ilk satın aldığında bir çok kişi bu tesisleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda değişime sokacağını düşünüyordu. Ama HABAŞ farklı bir plan ile yerli araç üretmek için harekete geçti. Konuyla ilgili detaylar tam olarak bilinmese de HABAŞ' ın son adıma gelindiği bilgisi öğrenildi.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

HABAŞ ARABA MI ÜRETECEK?

HABAŞ, eski Honda tesislerindeki dönüşüm sürecinin sonuna geldi. Verilen haberler sonrasında hibrit araç üretmek için gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu noktada HABAŞ şirketinin gelecek takvimi ile ilgili detayları bekleniyor.

Eldeki bilgiler doğrultusunda asıl planın, elektrik ve içten yanmalı 2 motoru olan bir hibrit otomobil üretmek olduğu biliniyor. Bu plan için gerekli ekipmanları da Honda’nın İngiltere’deki kapanan fabrikasından temin etti.

HABAŞ' ın önümüzdeki dönemde bir prototip araç tanıtımı hazırlaması bekleniyor. HABAŞ, hazırlıklarını hızlandırırsa seri üretime kısa sürede geçebilecekleri ve TOGG’u hızlı bir şekilde yakalayacakları iddia ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading