Yandex Metrica
SON DAKİKA
Volkswagen'in ikonik aracı Bulli elektrikli olarak geri dönüyor

Volkswagen'in ikonik aracı Bulli elektrikli olarak geri dönüyor

Otomobil sektörü geçmişi gelecekle harmanlanıyor. Teknolojinin geleceğe, tasarımların geçmişe dönmesi modasına bineklerden sonra ticariler de uydu. Son olarak Volkswagen, "çiçek çocukların aracı" olarak bilinen modeli elektrikli olarak üretip Türkiye'de satacak.

Otomobil

27.03.2024, 08:43

Volkswagen Bulli modeli elektrikli haliyle piyasaya girecek. 

Akşam gazetesinden Sümer Demirciler'in haberine göre, otomobil tarihine damga vurmuş, geniş kitlelerde hayranlık uyandırmış modellerin elektrikli olarak yeniden üretilmesi binekler arasında çok yaygınlaşırken, ticariler de modaya uydu. Bir dönem "çiçek çocukların" minibüsü olarak anılan Volkswagen'nin ikonik aracı 'Bulli'ye göndermeler yapan model elektrikli olarak yeniden hayat buluyor. Alman üreticinin hafif ticari araç sınıfındaki elektrikli ilk modelleri olan ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo, markanın binek elektrikli araçları için geliştirdiği MEB platformu üzerine üretiliyor.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

ARAÇ 30 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

Binek versiyon ID.Buzz ve ticari ID.Buzz Cargo modellerinde 82 kWh enerji sağlayan yüksek voltajlı lityum iyon batarya bulunuyor. Arka aksa yerleştirilmiş batarya 150 kW'lık elektrik motorunu besliyor. Her iki aracın son hızı elektronik olarak 145 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın elektrikli motoru 310 Nm'lik maksimum tork üretirken, hızlı şarjla bataryanın yüzde 80'i 30 dakikada doldurulabiliyor.

Karbon ayak izi sıfıra indirgenen ID.Buzz'ın her iki versiyonunun iç mekanında da, geri dönüştürülmüş sentetik malzemelere yer verildi ve gerçek deri kullanılmıyor. ID.Buzz'ın ve ID. Buzz Cargo 2 bin 988 mm'lik aks mesafesiyle mevcut Transporter T6.1 ile benzer bir değere sahip. Her iki versiyonun da uzunluğu 4 bin 712 mm olarak açıklandı.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

KARDEŞİ GÖLCÜK'TE ÜRETİLECEK

Ford ve VW'nin 2019'da imzaladığı global anlaşmayla iki markanın yeni nesil elektrikli araçları Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilecek. Dünya pazarlarına buradan gönderilecek 1 tonluk ticari araç modelleri ID. Buzz'a göre daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Elektrikli ticari araçlara son rakip de TOGG'dan gelecek. SUV ve sedan modellerinin ardından TOGG'un elektrikli MPV ve ticari araç modeli de 2024 sonrasında bu sınıftaki rekabete katılacak.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİ YENİ TASARIM KLASİK

Klasikleşen modellerin elektrikli olarak yeniden üretilme modası bineklerde çok yaygın. Otomobil tarihine damga vurmuş Opel Manta, Renault 5, Fiat 500, Honda S200 gibi ikonik modellerin yeniden yüzde 100 elektrikli olarak üretileceği daha önce açıklanmıştı.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE DE SATILACAK

ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo ile Volkswagen, Eylül 2022'de Avrupa pazarında iki tamamen elektrikli ticari aracını piyasaya sürecek. ABD pazarına sadece uzun dingil mesafesine sahip versiyonun satılması planlanırken, bu pazarda kargo versiyon satılmayacak. Aracın Almanya fiyatının 60 bin eurodan başlaması bekleniyor. Avrupa tanıtımı eylül ayında yapılacak modelin satışı bu tarihlerde başlarken, önümüzdeki yıldan itibaren ülkemiz pazarında da satışa sunulması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading