Yandex Metrica
SON DAKİKA
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarih verip müjdeyi duyurdu: Yollarda görmeye başlıyoruz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarih verip müjdeyi duyurdu: Yollarda görmeye başlıyoruz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu müjdeyi verdi. Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizin yeşil ve dijital dönüşüm sürecine ve mobilite ekosistemine katkı sağlıyoruz. Bursa Gemlik’teki üretim tesisimizden ilk araç, 29 Ekim’de çıkıyor. Seneye de TOGG’u, yollarda görmeye başlıyoruz" dedi.

Otomobil

23.01.2024, 19:22

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, 60 sene önce Eskişehir’de başlayan yarım kalmış hikâyeyi TOGG ile tamamladıklarını, TOGG girişiminin Türkiye için bir arabadan fazlası olduğunu vurgularken, ''TOGG ile teknolojik ve zihinsel dönüşümü yakalıyoruz'' dedi.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

'SON YILLARDA TÜRKİYE'DE UYGULANAN EN İYİ SANAYİ POLİTİKASIDIR'

Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Otomobil projesi olan TOGG’a dikkat çekerek, Eskişehir’de başlayan ama yarım kalan hikâyeyi tamamladıklarını dile getirdi. Türkiye’nin otomobili projesinde bir fırsat yakaladıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, ''Bu proje, sadece bir araba üretmenin ötesinde bir iştir. Son yıllarda Türkiye’de uygulanan en iyi sanayi politikası hamlesidir. Biliyorsunuz Otomotiv, Türkiye’nin en önemli sanayi sektörlerindendir. Hem araba ve hem de parçalarını üretiyoruz. Bu alanda Avrupa’nın da en büyük tedarikçisiyiz. Diğer yandan, tedarik zincirinin pasif bir unsuru olmak da riskli.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

'İLK DEFA FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ TAMAMI ÜLKEMİZE AİT BİR OTOMOBİL ÜRETİYORUZ'

Araba dediğimiz cihaz dönüşürken, Türkiye için hem pazara giriş fırsatı, hem de otomotiv yan sanayimizin, bu dönüşümün dışında kalmaması için, tedbir alma mecburiyeti doğdu. Bu fırsat penceresini değerlendirmek üzere de TOGG girişimini başlattık. İlk defa 5 farklı ve büyük grubu bir araya getirdik. İlk defa, fikri mülkiyet haklarının tamamı ülkemize ait olan bir otomobil üretiyoruz.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

İLK ARAÇ TESİSİMİZDEN 29 EKİM'DE ÇIKIYOR'

İlk defa farklı alanlardaki start-up şirketlerle çalışarak, kendi tedarikçi ekosistemini kuruyoruz. İlk defa bu alanda beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Nitelikli çalışanların ve mühendisleri biz istihdam ederek yurt dışına gitmesinin de önüne geçiyoruz. Özetle, TOGG ile teknolojik ve zihinsel dönüşümü yakalıyoruz.

60 sene önce Eskişehir’de başlayan ama yarım kalan hikâyeyi tamamlıyoruz. Bir fabrikadan fazlasını inşa ediyoruz. Akıllı, çevre dostu bir üretim merkezi ve teknoloji üssü kuruyoruz. Ülkemizin yeşil ve dijital dönüşüm sürecine ve mobilite ekosistemine katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda da, ülkemiz içinde yeni bir tedarik zinciri ve üretim sistemi meydana getiriyoruz. Bursa Gemlik’teki üretim tesisimizden ilk araç, 29 Ekim’de çıkıyor. Seneye de TOGG’u, yollarda görmeye başlıyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading