Yandex Metrica

Tesla Türkiye'ye geliyor! İlk servis noktasının nereye kurulacağı belli oldu

Tesla Türkiye'ye geliyor! İlk servis noktasının nereye kurulacağı belli oldu

Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla nihayet Türkiye'de servis kurma kararı aldı. Şirket bu amaçla eleman alımına başladı. Tesisin kurulacağı yer de belli oldu.

Otomobil

01.04.2024, 18:34

Elon Musk'ın Tesla şirketince üretilen elektrikli otomobili Türkiye'de binlerce kişi kullanmasına rağmen firmanın şimdiye dek bu araçlar için servis hizmeti sunamaması birçok sıkıntıya yol açıyordu. Tesla nihayet Türkiye'de servis ağı kurma kararı aldı. 

Şirketin Türkiye'de servis kuracağına ilişkin ilk söylentiler 2018 yılında yaygınlaşmış ancak o dönem proje belirsiz bir nedenden ötürü rafa kalkmıştı. Elon Musk'ın şirketi 4 yıl sonra yeniden harekete geçti ve servis merkezini İstanbul'da kurmak için adım attı. 

Electrek haber portalında yayınlanan bilgiye göre, 2 yıldır Türkiye'nin değişik noktalarına süper şarj istasyonları kurmayı planlayan ve bu yolda çalışmalarını sürdüren Tesla, İstanbul'da kurulacak servis için personel alımı yapmaya başladı. 

Tesla Türkiye ekibinin tamamlanmasının ardından ilk servis merkezi İstanbul'un Beşiktaş ilçesine kurulacak. 

Servis ağı ve hızlı şarj istasyonları konusu Türkiye'de Tesla otomobil sahibi vatandaşların yıllardır gündemindeydi. Servis kurulumu ve şarj ağının hayata geçmesinin ardından Tesla'nın Türkiye'de daha geniş bir kitleye ulaşması bekleniyor. 

Halihazırda Tesla'nın Türkiye'ye en yakın konumdaki servis merkezleri Yunanistan'ın başkenti Atina ile Romanya'nın başkenti Bükreş'te bulunuyor. 

Tesla, Türkiye'de kuracağı hızlı şarj istasyonlarının nerede olacağını geçtiğimiz aylarda paylaşmıştı. 

Otomobillerde denge değişecek! IEA'dan dikkat çeken rapor: 2030'a kadar 5'inden 1'i elektrikli olacak! Otomobillerde denge değişecek! IEA'dan dikkat çeken rapor: 2030'a kadar 5'inden... Haberi Görüntüle

SERVİS HAMLESİNDE TOGG ETKİSİ Mİ?

Yıllardır bu yönde talep olmasına rağmen Türkiye'de yatırıma yanaşmayan Tesla'nın 2022 sonunda bu tavrından vazgeçmesine yerli elektrikli otomobil TOGG'un etki etmiş olabileceği sanılıyor. 

Servis ağı ve şarj istasyonları kuramadığı takdirde Tesla, önümüzdeki dönemde Türkiye'de elektrikli otomobil pazarını tamamen TOGG'a kaptıracak.

Türkiye'de vatandaşların Tesla servisi için çağrı yaptıkları eylemlerden biri.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading