Yandex Metrica
SON DAKİKA
Otomobil alacaklara müjdeli haber! Çin otomotiv devi Türkiye'de 100 bin lira altında sıfır otomotiv satmaya geliyor!

Otomobil alacaklara müjdeli haber! Çin otomotiv devi Türkiye'de 100 bin lira altında sıfır otomotiv satmaya geliyor!

Çin'in en büyük otomobil devlerinden biri Türkiye pazarı için adım atmaya hazırlanıyor. Bu haberle birlikte 100 bin TL altına otomobil sahibi olmak artık hayal olmayacak gibi görünüyor. Detaylar haberimizde...

Otomobil

23.01.2024, 18:40

Milli Gazete'nin haberine göre, korona virüs, küresel çip krizi ve dolardaki oynaklık sebebiyle sıfır otomobil fiyatlarındaki artış dur durak bilmiyor. Her ay otomobil fiyatlarında gelen zamlarla birlikte bu durum yeni otomobil sahibi olmak isteyenlerin canını sıkabiliyor.

Yine de bazı otomobil firmaları daha küçük otomobil modellerini piyasaya sürerek piyasa fiyatlarını aşağıya çekmeyi amaçlıyor. Bu durumla birlikte daha uygun maliyete otomobil sahibi olmanın zor olmadığını söyleyebiliriz.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

100 BİN TL ALTINDA ARAÇ ARTIK HAYAL DEĞİL

Türkiye konumu ve nüfusu itibariyle bu günlerde önemli ticaret hacmine sahip ülkelerden biri haline geldi. Dolar kurunun her geçen gün rekor kırarak yükselmesi üzerine beğenilen birden çok otomobil üreticisi Türkiye’de üretim yaparak hem işçi maliyetlerinden kısıyor hem de işlerin lojistik kısmını kolaylaştırmış oluyor.

Türkiye'de bir çok otomobil firmasının üretim yapmasına karşın fiyatlar pekte istenilen seviyede olduğu söylenemez. Çünkü otomobiller üzerinden alınan vergilere baktığımızda fiyatların oldukça yüksek olduğunu görebiliriz.

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

ÇİNLİ FİRMA TÜRKİYE İÇİN NABIZ YOKLUYOR

Çin’in en büyük 4. otomobil üreticisinden biri olan ve Çin devletinin de desteğini arkasına alan Changan, Türkiye için nabız yokluyor. Changan’ın Suzuki, Mazda ve Hafei gibi Asya pazarındaki önemli otomobil firmaları ile iş birlikleri de bulunuyor.

Hemen her bütçeye hitap eden otomobilleriyle önemli bir müşteri kitlesine sahip olan Changan, Asya dışında Avrupa pazarında da açılmak istiyor. Changan, hem ticari, hem de binek otomobil tarafında pek çok model üretiyor. Bu modellerin pek çoğu ise çarpışma testlerinden düşük puanlar alan yani aşırı ucuz otomobiller.
Bu otomobillerin şimdi ülkemizde satılan en ucuz otomobillerin yarı fiyatına satılması çok büyük bir sürpriz olmaz.

Özellikle de Changan Türkiye’ye fabrika kurup yatırımını buraya yaparsa, lojistik masrafı da ortadan kalkarsa o zaman eski günlerdeki gibi 100.000 TL altına sıfır otomobil almak çok da zor olmayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading