Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ford Fiesta arabası olanlar sakın satmayın! Yakında antika olacak...

Ford Fiesta arabası olanlar sakın satmayın! Yakında antika olacak...

Amerikan otomotiv devi Ford, 'Fiesta' model araçların üretimine 2023 yılından itibaren son verileceğini açıkladı.

Otomobil

23.01.2024, 19:59

ABD merkezli dev otomotiv şirketi Ford, dünya genelinde en çok satılan otomobil modeli Fiesta'dan vazgeçiyor. Şirket önümüzdeki yıldan itibaren Fiesta modelinin üretimine son verileceğini duyurdu. 

İngiltere'de oldukça popüler olan Ford Fiesta halen Almanya'nın Köln kentindeki fabrikada üretiliyor. Fiesta, Türkiye'de yüz binlerce vatandaş tarafından tercih ediliyor. Üretimin durdurulmasıyla birlikte Almanya'daki fabrika, seri üretim hatlarını iki yeni elektrikli otomobile ayıracak. 

Köln'deki tesislere 2 milyar dolar tutarında yatırım yapan ABD'li Ford, 6 yıl içerisinde 1,2 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor. 

Fiesta İngiltere'de 12 yıl üst üste en çok satılan model olmuştu. İlk kez İspanya'nın Valencia kentindeki tesislerde üretilen Fiesta dünya genelinde bugüne dek 22 milyondan fazla satıldı. İngiltere bu alımın 4,8 milyonuna tek başına imza attı. 

Fiesta üretiminin durdurulacağı haberi ikinci el piyasasını hareketlendirebilir. Ancak Fiesta sahiplerinin, araçlarını satmak yerine çok daha uzun bir süre boyunca ellerinde tutarak 'antika' değeriyle elden çıkarma yolunu tercih edebileceği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading