Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bu soru Emin Çapa'nın beynini yakar: Volkswagen Golf Alman arabası mı?

Bir Türkiye markası olan TOGG'u Halk TV'de küçümsemek isterken ithal parçaları tek tek sayan Emin Çapa'nın, 'Alman' Volkswagen'de kullanılan ürünleri duyduğunda ne tepki vereceği merak konusu.

Otomobil

23.01.2024, 20:00

Halk TV sunucusu Emin Çapa, Türkiye'nin ilk milli otomobili TOGG'u canlı yayında küçümsemek isterken "Aslında yerli değil" iddiasına sarıldı.

TOGG'da kullanılan bazı parçaların kaynak ülkelerini sayan Çapa, "TOGG'un motoru Alman Bosch, bataryası Çinli Siro, entegrasyonu Alman Edag, şasisi İngiliz Mira, tasarımı da İtalyan Prinfarina... Çok başarılı, yerli ve milli" dedi.

Emin Çapa

Dünyada marka haline gelmiş pek çok ürünün yurtdışından ithal bazı parçalar barındırdığına ve tüm bunlara rağmen o ürünün patent haklarının markanın sahibine ait olduğuna değinmeyen Çapa, TOGG'u karalamak isterken baltayı taşa vurdu. 

Duyan bayilere koştu! Hyundai i10'un satışları patladı! ÖTV'siz sıfır araç... Haberi Görüntüle

EMİN ÇAPA'NIN BEYNİNİ YAKACAK 

Sosyal medyada vatandaşlar, 'Alman' Volkswagen'de kullanılan ithal parçalara ilişkin bir görüntü paylaşarak Çapa'nın dikkatine sundu. Bir otomobil programında Volkswagen Golf marka aracı inceleyen sunucu şu ifadeleri kullanıyor:

"Bunun çeliği Belçika'dan geliyor ve direksiyonu Romanya'dan. Ön farlar Çekya, arka farlar Polonya. Jantlar Kore'den, tekerlekler Türkiye'den, elektronikler Japonya'dan, Çin'den ve ayrıca Malezya'dan... Devam ederdim ama yapamam, çünkü bu arabanın 10 bin parçası var."

Türkiye'nin ilk yerli ve milli arabası TOGG, hikayesi 61 yıl önce yarım bırakılmış Devrim otomobiliyle...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading