Yandex Metrica

Araç sahipleri buna dikkat: Trafik cezaları yeniden ayarlandı: Yayalara yol verin yoksa rekor ceza yiyebilirsiniz

Araç sahipleri buna dikkat: Trafik cezaları yeniden ayarlandı: Yayalara yol verin yoksa rekor ceza yiyebilirsiniz

Trafik kuralları, can ve mal kayıplarının önüne geçmek için oluşturulan kurallardır. Ancak bazı sürücüler trafik kurallarına uymama konusunda ısrarcı davranmaktadır. Kural ihlali yapan sürücüler, caydırıcı olması amacıyla trafik cezalarını ödemek zorunda. Son yapılan güncellemelerle trafik cezaları için ödenmesi gereken ücretler yükseltildi.

Genel

23.01.2024, 20:58

Trafik kazalarını önlemek, trafik akışı ile düzenini hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması gereken kurallar vardır. Bu kurallara uyulmadığında trafik kazaları gibi ciddi sorunlar yaşanabilir. Ayrıca bu trafik kuralları ihlal edildiğinde çeşitli yaptırımlar yani trafik cezaları uygulanır. Yapılan son güncellemelerle birlikte trafik cezalarının bedellerini ve ödenmesi gereken fiyatları öğrenin.

Alkollü Araç Kullanma Cezası
Hız Limitini Aşma Cezası
Kırmızı Işıkta Geçme Cezası
Emniyet Kemeri Takmama Cezası
Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanma Cezası
Yayaya Yol Vermeme Cezası
Park Yasağına Uymama veya Hatalı Park Etme Cezası
Ehliyetsiz veya Ehliyet Sınıfından Farklı Sınıfta Araç Kullanma Cezaları
Muayenesi veya Zorunlu Trafik Sigortası Olmayan Araç Kullanma Cezaları

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

ALKOLÜLLÜ ARAÇ KULLANMANIN CEZASI 

Alkol, sürücülerin sinir sistemini etkileyip tepki süresini uzatarak trafik kazalarına sebep olabiliyor. Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalananlara 4.064 TL idari para cezası verilir. Ayrıca araçları trafikten men edilir ve ehliyetlerine 6 ay el konulur. İkinci kez bu cezayı alanlar 5.096 TL öderler ve araçları yine trafikten men edilirken ehliyetlerine el konulan süre 2 yıla çıkar. Üçüncü kez alkollü araç kullanırken yakalananlara ise 8.190 TL para cezası uygulanır ve 6 aydan kısa olmamak kaydıyla hapis cezasına çarptırılabilirler. Ayrıca ehliyetlerine 5 yıl el konulur ve 5 yılın sonunda tekrar ehliyetlerini alabilmeleri için psikoteknik testten geçmeleri gerekir.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

HIZ LİMİNİTİNİ AŞMA CEZASI 

Trafikte can güvenliğini riske atmayıp tehlike anında fren mesafesini kısa tutmak amacıyla belirlenmiş hız limitlerine uymayan sürücülere de idari para cezası uygulanır. Hız limitini %10 ile %30 arasında aşan sürücülere 951 TL, %30 ile %50 arasında aşan sürücülere 1.979 TL, %50’den fazla aşan sürücülere ise 4.064 TL para cezası verilir.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

KIRMIZI IŞIKTA GEÇME CEZASI 

Kırmızı ışıkta geçmek, trafik kurallarına aykırı bir davranıştır ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, bu davranışın cezası para cezasıdır ve sürücüye ceza puanı verilir. Kırmızı ışıkta geçen sürücülere 951 TL idari para cezası uygulanır.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

EMNİYET KEMERİ TAKMAMA CEZASI 

Emniyet kemeri takmak trafik kazalarında can kayıplarının ve yaralanmaların yaşanmaması için alınabilecek en basit ve önemli tedbirlerden biri. Emniyet kemeri takmayan sürücülere ise 436 TL idari para cezası verilerek emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılıyor.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

SEYİR HALİNDEYKEN CEP TELEFONU KULLANMA CEZASI 

Araç kullanırken cep telefonuyla ilgilenmek dikkat dağınıklığına sebep olarak trafik kazalarının başlıca sebeplerinden biri haline gelebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için seyir halindeyken cep telefonu kullanan veya telefonun ahizesini kullanarak görüşme yapan kişilere 951 TL idari para cezası uygulanıyor.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

YAYAYA YOL VERMEME CEZASI 

Sürücüler yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara yol vermek zorundadır. Bu kurala uymadığı tespit edilen sürücülere 1.917 TL idari para cezası uygulanır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading