Trump'ın Gazze'yi devralma planına Türkiye'den ilk tepki: Abesle iştigal
ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planı dünya medyasında geniş yankı uyandırırken ABD Başkanı'nın skandal sözlerine Türkiye'den ilk tepki geldi.
20 Ocak tarihinde yemin ettikten sonra görevine başlayan ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan 50 binden fazla insanın ölümüne yol açan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray'da görüşme gerçekleştirdi.
Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Trump, Orta Doğu'da tartışma yaratacak sözler sarf etti.
''ABD, GAZZE'Yİ DEVRALACAK''
Gazze'nin artık tamamen yerle bir olmuş devasa bir yıkım alanı olduğunu belirten Trump, Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını savunurken şunları kaydetti;
"ABD, Gazze Şeridi'ni devralacak ve orada bir iş yapacağız. Oraya sahip olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların ve diğer silahların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağız."
HAKAN FİDAN: ABESLE İŞTİGAL
Trump'ın Gazze planı dünya medyasında geniş yankı uyandırırken ABD Başkanı'nın skandal sözlerine Türkiye'den ilk tepki geldi.
Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Trump'ın Gazze ile ilgili sarf ettiği sözleri değerlendirdi.
Trump'ın Gazze planı hakkında konuşan Bakan Fidan, ''Tehcir meselesi ne bölgenin ne bizim kabul edebileceğimiz bir durum. Bunu düşünmek bile abesle iştigal. Tartışmaya açılması bile yanlış. Gazze'nin kendi halkını denklem dışı bırakmaya çalışan bütün inisiyatiflere karşıyız" dedi.
''BU KABUL EDİLEMEZ''
''Bu kabul edilemez bir konu.'' diyen Bakan Fidan, ''Filistin meselesi zaten bu nedenden başladı. Filistinlilerin Gazze'den çıkarılması tartışmaya açılamaz.'' ifadelerini kullandı.
Orta Doğu'yu yeni bir maceraya sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığına vurgu yapan Bakan Fidan, ''Vietnam'ı, Afganistan'ı, Irak'ı ve Gazze'de aldıkları dersleri unutanların Orta Doğu'yu yeni bir maceraya sürüklemeye hakları yok" dedi.
