Katil İsrail'i korku sardı! ABD'ye Suriye başvurusu: Türkiye'yi engelleyin

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi, ABD'den Türkiye'nin Suriye'de üs kurmasını engellemesini istedi.
ABD başta olmak üzere birçok ülkeninm desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail; çoçuk, kadın, yaşlı demeden her yeri bombalayıp 50 bine yakın masum insanı katletti. Terör devleti İsrail, yüz bine yakın insanı da yaraladı.
Gazze'den sonra gözünü Batı Şeria'ya diken İsrail'de iç istihbarat teşklilatı Şin Bet, Türkçe bilen kişileri işe almak için harekete geçti. İsrail iç istihbarat teşklilatı Şin Bet, Türkçe bilen kişileri işe almak için bir ilan yayınladı.
İSRAİL, TÜRKİYE'Yİ SURİYE'DE İSTEMİYOR
Rusya ile ilişkilerini güçlendirmek isteyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun askeri sekreteri Goffman, Moskova’da bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Suriye’nin zayıf kalmasını isteyen İsrail, bölgede baskın bir güç olan Türkiye yerine Rusya’yı tercih ediyor. İsrail aslında açıkça taraf seçiyor; Rusları Türklere tercih ediyor ve aslında Ankara’yı Suriye’den çıkarmaya çalışıyor.
Bu bağlamda Israel Hayom gazetesinin haberinde, İsrail'in ABD'den Türkiye'nin Suriye'deki etkinliğine karşı güvenceler istediği iddia edildi. Söz konusu haberin devamında, Türkiye'nin Suriye'de 3 askeri üs kurmayı planladığı öne sürüldü.
İSRAİL, ABD'DEN YARDIM İSTİYOR
Türkiye'nin Suriye'de askeri üs kurmaması ve İsrail karşıtı politika uygulamaması için Tel Aviv yönetiminin, ABD'den güven verici mesajlar iletilmesi talebinde bulunduğu ortaya çıktı.
Haberde İsrail'in13 yıllık Baas rejiminin devrilmesiyle birlikte Türkiye'nin bölgedeki varlığından rahatsız olduğu belirtildi. Yine haberde İsrail'in, "Türk ordusunun Suriye'de doğrudan varlık göstereceği zamana hazırlandığı"na ilişkin iddialarının yer aldığı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine de yer verildi.
Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suriye'deki etnik ve dini aidiyetleri kışkırtarak bu ülkenin istikrarsızlığından medet umanlar, hedeflerine ulaşamayacaklarını bilmelidir." ifadeleri hatırlatıldı.
İSRAİL'DE TÜRKİYE ALARMI
Türkiye'nin soykırımın yapıldığı Gazze'deki savaş sona erene kadar İsrail ile tüm ticareti durdurma kararına da işaret edilirken şu ifadelere yer verildi;
“Birkaç ay öncesine kadar Türkiye, iki ülke arasındaki büyük coğrafi mesafe nedeniyle İsrail için büyük bir güvenlik tehdidi olarak ciddiye alınmıyordu. Ancak Suriye'nin Türkiye destekli güçlerin eline geçmesi, bu denklemi değiştirdi ve artık giderek daha fazla sayıda insan Türkiye'nin İsrail'i doğrudan nasıl tehdit edebileceğini araştırıyor.”
İKİ İHTİMAL VAR
İsrail'e Lübnan ve Suriye'den gelebilecek tehditlere ilişkin düzenli olarak analizler yapan Israel-Alma Center, Türkiye'nin İsrail için bir tehdit oluşturabileceğine inandığını ifade etti.
Buna ilişkin iki olasılığın bulunduğunu belirten Alma-Center, ''İlk olarak Türkiye, İsrail karşıtı bir vekil güç olarak Suriye güçlerine dolaylı destek verebilir. İkinci olasılık ise uzun menzilli füze ve insansız hava aracı cephanelikleri doğrudan kullanılabilir. Türkiye ayrıca, İsrail'le çatışmak istemesi durumunda kullanabileceği, giderek daha büyük bir uzun menzilli balistik füze cephaneliğine sahip” ifadelerine yer verdi.
