Karantina geri geliyor: Maymun çiçeği vakalarında hızlı artış! Ölü sayısı 500'ü geçti! Avrupa'ya bulaştı, Türkiye'ye gelmesi an meselesi

Karantina geri geliyor: Maymun çiçeği vakalarında hızlı artış! Ölü sayısı 500'ü geçti! Avrupa'ya bulaştı, Türkiye'ye gelmesi an meselesi

Maymun çiçeği vakaları her geçen gün hızla artarak ilerliyor. Son olarak Avrupa'da görülen maymun çiçeği salgınının Türkiye'ye gelmemesi için çalışmalar aralıksız olarak devma ediyor. Fakat birçok ülkede vakalar görülmeye başlandı. Şimdiye kadar ise 500'den fazla can kaybı var.

 

Dünya genelinde maymun çiçeği vakalarında hızlı bir artış söz konusu. Özellikle Afrika'nın batı ve orta bölgelerinde vaka sayılarının yüksek olduğu görülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı Afrika ülkelerinde salgının kontrol altına alınabilmesi için acil müdahale ekipleri gönderdi.

NİJERYA'DA BU YIL 39 M ÇİÇEĞİ VAKASI TESPİT EDİLDİ!

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da bu yıl 39 M çiçeği virüsü (mpox) vakası tespit edildi.

Afrika Birliği, Afrika ülkelerinde hızla yayılan M çiçeği virüsüne karşı kıta çapında halk sağlığı için acil durum ilan etmişti.

517 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (Africa CDC) 9 Ağustos'ta yayımladığı rapora göre, ocak ayından 8 Ağustos'a kadar 13 Afrika ülkesinde 2 bin 822 kişi virüse yakalandı, 14 bin 719 şüpheli vaka kayda geçti.

Virüs nedeniyle 511'i KDC'de olmak üzere 517 kişi yaşamını yitirdi.

AVRUPA'DA İLK VAKA GÖRÜLDÜ!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, İsveç'in, Afrika bölgesi dışındaki ilk M çiçeği virüsü (mpox) vakasını doğruladığını bildirdi.

İsveç'in Afrika bölgesi dışında ilk M çiçeği vakasını doğruladığını kaydeden Kluge, DSÖ'nün, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve birkaç Afrika ülkesinde hızla yayılmasının ardından dün M çiçeği virüsünün "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu" açıkladığını hatırlattı.

Kluge, "İsveç sağlık yetkilileri, enfekte kişinin Afrika'da mpox salgını yaşanan bir bölgeye seyahat ettiğini açıkladı." ifadesini kullandı.

Kluge, konuya ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşım yaptı.

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI VAR MI?

Sağlık Bakanlığı, özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de rastlanmadığını ve henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacının bulunmadığını bildirdi.

Avatar
Hakan ULUDAĞ