• G.ALTIN

    4.349,99

  • DOLAR

    40,3912

  • EURO

    47,0429

  • BIST 100

    10.366,16

  • BITCOIN

    $117.855

KAAN ne zaman envantere alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

KAAN ne zaman envantere alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Denizli'nin 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen mitingde halka hirap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın envantere katılacağı tarihi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu dün sabah başarıyla gerçekleştirdi. 

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesinin ardından çok sayıda uluslararası basın yayın kuruluşu ve televizyon kanalı, KAAN'ı manşetlerine taşıdı ve Türkiye'den övgüyle bahsetti.

F-16'nın yerini alacağı söylenen KAAN'ın ne zaman envantere katılacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada müjdeyi verdi.

''ARTIK KENDİMİZ ÜRETİYORUZ''

''Artık her şey bizim. Kendimiz üretiyoruz. Artık ihtiyacımız olan silahları kendi imkanlarımızla üretiyoruz.'' diyen Erdoğan, ''Türkiye Yüzyılı vizyonumuz en önemli ayaklarından biri savunma sanayi ve teknolojide en üst seviyeye çıkartmaktır. Bu alanda sürekli kendimizi geliştiriyor. Son 1 sene içinde hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi resmen hizmete aldık. Göreve geldiğimizden bugüne yerli üretimin payını %80’ler seviyesine çıkardık.  Artık ihtiyacımız olan silahların hemen tamamını kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''ÇIĞIR AÇTIK AÇIYORUZ''

Savunma alında çığır açtıklarının altını çizen Erdoğan, ''Bununla da yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere ihracat yapıyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan 10 ülkeden biriyiz. İHA, SİHA, AKINCI en son KAAN’ımız çıktı. Ama bir de bizim çok önemli bir adımımız var. Bir de Kızılelma'mız var. ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açtık, açıyoruz.'' dedi.

''KAAN 2028 SONUNDA ENVANTERDE''

Dünyanın gıpta ettiği milli savaş uçağının başarıyla ilk uçuşunuı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''KAAN'ımızı da gökle buluşturduk. 5. nesil savaş uçağımız ilk uçuşunu icraat etti. Yaklaşık 15 yıllık çabanın gayretin ve azmin ürünü olan dünkü testle kritik eşiği açtı. 2028 yılın sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza katılmasını planlıyoruz.Basit bir görüntülü konuşmayı yere göğe sığdıramayan bu eski politikacıları KAAN gibi teknoloji harikası savunma projesi hakkında derin bir sessizliğe bürünmeleri ibret verici.'' diye konuştu.

Avatar
Recep KIYATSIL